Hogyan tudnám a 3 éves komondoromat rászoktatni a sétáltatásra?

nekem az udvaron ügyes
az utcán nem annyita,de amikor már messze vunk a háztól akkor is ügyes :):)

vegyél neki folytónyakörvet, az olyan hogy minél jobban húz annál jobban szorul a torkán ,tudom h azt gondolja az ember jaj szegény kutya meg miden de neki az nem fáj erősebb sokkal a nyaka mint a mienk és ha szépen jön egéltalán nem szorítja(ha jó állítod be)így összekapcsolja a húzást a kelletlen élménnyel
szerintem ez a legegyszerűbb és leggyorsabb módszer ,ha húz csak megrántod a pórázt
hidd el ez nem fáj neki (ha kissebb testű lenne nem mondanám de így elránthat vagy még a kocsi elé is kihúzhat)

mi is 2 évesen hoztunk el egy komondort, de ő szuka :)
Most 4 éves múlt.
Ahonnét elhoztuk, ott sosem volt rajta nyakörv, megkötve se volt, pórázt sem ismerte.
Miután hozzánk került, nem zavarta a nyakörv.
Az udvarban próbáltam vezetgetni, de nem nagyon ment.
Viszont amikor már kivittem akkor jött rendesen, soha nem is húzott, pedig nem is volt tanitva.
Ráadásul arra jött mindig amerre vezettem. Most már elengedve viszem, azért marad mellettem, mert ilyen a tulajdonsága.
Van egy másik kutyánk is, talán tanult is tőle.
Ha van ismerős jól nevelt kutya, akkor vigyétek vele sétálni, hátha ragad át valami rá is :)
Gondolom az elején azért húz mert izgatott, ha van veled valaki akire hallgat akkor engedd el, feltéve ha nem eszik se kutyát se embert kint.
De komondornak közömbösnek kell lennie a területén kivül.
Amikor elkezd húzni rántsd vissza, állj meg vele, és indulj újra el vele, amikor újra húz, te újra visszarántod stb....
:)
türelem kell hozzá és persze az is, hogy elismerje te vagy a főnök.
amúgy honnét való a kutyusod, mutatsz róla képet?
csak kiváncsiságból, mivel én is a fajta rajongója vagyok :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!