Van köztetek olyan kutyás akinek régen volt hosszabb ideig, majd később már nem tartott?
Úgy értem, hogy volt hosszabb ideig, 10-20 év, majd mikor az utolsó is nyugalomba vonult nem tartott többé kutyát? És miért?
Nekem eddig két kutyám volt, egy malamut ~10 évig, most egy németjuhász van, de már 12 éves és bár jó bőrben van, de csodát nem kell várni ez gondolom evidens.
Viszont most először elgondolkoztam rajta, hogy vajon akarok-e utána kutyát még. Ami azért érthetetlen számomra, mert nélküle meg is őrülnék.
Nekem még él az öszapókám,14év körüli mentett kutyus,
Remélem minél tovabb velünk lesz, de ha elmegy akkor nem.szeretnék másikat.
Termeszetesen benti kutyus, rengeteg plussz munkaval, és sok penzzel jár a tartasa. Mindent megkap a kanapékiralyom
Hogy nyugalomba teljenek oreg napjai,viszont nem tudom kesobb tudom e ezt finanszirozni, es a napi 3 szori porszivozas...
Mellette van 3 ivartalanitott macsek, ok ugye sokkal szabadabbak. Inkabb macskas lettem.
Egyre kevesebb a szabadidom is.
Ezertnem szeretnek tobb kutyat tartani, de ahogy ismerem magamat az elsö kóbor kutyát meglatom:)
Igen a legfőbb dolog abban fogalmazódott meg, hogy rengeteg szabadidő, fáradtság, elkötelezettség, szabadság korlátozás és persze pénz. Főleg mivel mindenből a legjobbat kapja.
Szóval nagyon sok mindenről le kell mondani a kutya miatt, de különösebben nem érdekelt senkit, de azért mégis a kérdés felmerült, hogy sokkal egyszerűbb az élet kutya nélkül. Meg szerintem az is, hogy tudja jól mindenki rövid ideig élnek és egy idő után nem akarják többször átélni a végét.
Viszont én meg tudom jól, hogy néhány hónapnál tovább senki nem bírná ki kutya nélkül és fenekestől felforgatná a család életét a hiánya.
10 évesen, viszonylag fiatalon ment el a golden retim.
Hiányzik az, hogy nincs kutya a lakásban, de nem csak a kutya, konkrétan Ő hiányzik. Nem akarok másik kutyát, mert úgyis őt keresném benne, hozzá hasonlítanám, bezzeg okosabb, bezzeg csöndesebb, bezzeg akármilyenebb volt.
Nem zárom ki, hogy egyszer legyen újra kutyám, mert az a sok-sok pozitív dolog hiányzik, de most se a kutyának, se nekem nem lenne jó, ha lenne. A "majd egyszer" években mérhető.
Cicánk van helyette, nyilván őt is szeretem, de nagyon más.
Gyerekként 4 évesen ment el az óangol juhászkutyánk betegség miatt, majd rá pár évre lett egy másik ugyanilyen kutyus. Ő 13 évet élt.
5 éve nincs kutyám, de majd szeretnék. Jelenleg nem lenne időm foglalkozni vele, pláne egy kölyökkel.
Szia. 1994ben költöztünk kertesházba a szüleimmel. Vettünk egy leonbergi és egy újfoundlandi kutyát. Csodálatos állatok voltak. Időközben lett egy párkapcsolatom, a párom unszolására vettünk két spánielt. A testvéremék meg egy westiet a párjával. Mindez egy birtokon, de odafigyelve.
Aztán a párommal elköltöztünk így a két spanci jött velünk. Időközben a két nagy jószág átment a szivárványhídon. A tesóm a westie mellé vett megint egy leonbergit. Mi visszaköltöztünk, így 4 kutya élt a "birtokon", immár szétszabdalt kertben, hogy ne legyen területi vita. Aztán a párom elhagyott, vitte a két spánielt. Majd visszaadta őket másfél évre és utána megint elvitte magához.
A tesóm leonbergije is elhunyt.
Tesómék elköltöztek, vitték a westiet, ő most halt meg a koratavasszal. Az exemnél még él az egyik spániel, a másikat utólag tudtam meg hogy elaltattatta.
Úgyhogy most én meg az idős apám élünk a "birtokon", nincs már kutya senkinek a családban.
Én most egyedülálló vagyok, de nem tervezek kutyát. Megviselt a sok huzavona, ami gondolom a kutyusokat mégjobban. Meg minden egyes kutyahalál egy nagy gyász.
De ezzel nem kell sem egyetérteni, sem leérvelni, hogy nincs igazam. Ez az én és a családom élethelyzete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!