Apportírozás tanítása. Mi kell a teljes sikerhez?
Border Collie “gyermekemet” szeretném rá megtanítani. :)
Jelenleg 18 hetes, egy hónapja lett a társam.
Az alap dolgokat pikk-pakk megtanulta.
Behívás, helyben marad, ül, fekszik, sétálás közben sincs probléma. Gondoltam új szintre emelem a tudást, de inkább nekem kell megtanulnom mint neki, mert csak incselkedik velem, és teljesen hülyére vesz. :)
Olyan mintha pontosan tudná mi a feladat, de mégsem hajlandó együttműködni.
A Fogd!-Ereszd! parancsszó addig a csodáig tart míg pórázon tanítom neki, megy-megy, de amint elengedem, hiába a másik labda, menekül előlem azzal amit épp tart a szájában.
Hagyom, hogy kirosszalkodja magát, kérem hogy hozza ide, kiköpi és rohan hozzám. Ha esetleg a labdával együtt indul el, és én felspanolom magam, hogy na végre sikerült, akkor pedig mire odaérne hozzám kapcsol, és elszalad mellettem. :D
Jót nevetek a saját bénaságomon, és azon, hogy mennyire hülyének néz, de tényleg szeretném ha a játéknak lenne értelme.
Mit rontok el?
Nem tanítom tegnap óta, mert biztos, hogy valamit én rontok el, és nem akarom összezavarni.
Próbáld meg egy falattal vagy egy másik labdával kicserélni a kutyusnál lévő játékot.
Amikor incselkedne, kínáld fel neki, ha odaér hozzád és elengedi a labdáját hatalmas ováció, dicséret :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!