Eladjuk a kutyám?
Van egy 11 hónapos kan, ivartalanított magyar vizslánk.Nos,őt eredetileg én akartam,évekig vártam rá, hogy beleegyezzenek a szüleim.Rengeteget tudok a kutyákról,utánaolvastam mindennek róluk.Rengeteg trükköt megtanítottam neki.De szerintem elkövettük a legnagyobb hibát: rossz kutya fajtát választottunk.Kint van az udvaron,míg pici volt,nem volt vele sok baj,csak a kakaszedés.:/ amit persze én végeztem,hiszen az ,,én kutyám''.Utána kezdtek eldurvulni a dolgok,tudjátok,a szokásos:rágás,ugrálás,harapdálás stb.Ezekről próbáltam leszoktatni,de nem sok sikerrel.Majd elkezdett kamaszodni....Számítottam rá,de nem tudtam/tudom kezelni.Sétán húz,ha elengedem,km ekre elszalad a mezőn,ha talál valamit,megeszi,ha odamegyek,hogy ezt megakadályozzam,morog,harap,belehempereg más állatok sz*rjába,és még sorolhatnám.Mostmár hátra van zárva,egy kis területre.Naponta egyszer elviszem biciklizni(na,bringázás közben egy kis angyal)sétálni.De túl nagy az energiája.A 3 éves hugomat felborítja,a szüleimnek elege lett belőle,én meg egyedül oldjak meg mindent semmi segítséggel,egy lassan 14 éves kislány.most nekem is van sok-sok bajom.
Anyáék folyton fenyegetnek,azzal,hogy eladják,vagy elviszik ukrajnába a mamámékhoz,ahol nagyon rossz sora lessz.Kutyasuliról hallani sem akarnak,,túl drága,minek költsük minden pénzünkte egy kutyára'' ezt szokták mondogatni.
Beláttam,hogy ez így nem mehet tovább.Tudom,hogy én ezt lelkileg nem bírom hosszú távon,nagyon érzékeny vagyok,folyton sírok a kutyám miatt.Ezért egy olyan embernek akarom adni,aki tud vele foglalkozni,ért hozzá.És lez még egy kistesóm is.Nagyon sok problémám van.
Szerintetek is jó döntés lenne eladni?
Senki sem bántotta a gyereket. Ha a szüleinek válaszolnék, kirúgnának az oldalról...
Egy vizsla nem való udvari tartásra. Extra rövid szőre van, null aljszőrzettel. Az ízületei tropára mennek néhány éven belül a hideg miatt. Nagyon emberszerető, gazdaközpontú fajta, a vadász sem csapta ki a kertbe, hanem a házban tartotta a vizslát. Már ezzel el lett rontva az egész, hiszen szerencsétlen már kiskorától fogva úgymond "száműzve" volt az udvarra, nem volt kihez kötődnie, ergo nagyjából most gazdája sincs. Ő csak úgy létezik, de nem él igazán.
Nem vagyok vizslás, de még így is tudom, hogy mik az igényei a fajtának.
Ajándékozd el, akármilyen nehéz.
“Rengeteget tudok a kutyákról,utánaolvastam mindennek róluk.Rengeteg trükköt megtanítottam neki.De szerintem elkövettük a legnagyobb hibát: rossz kutya fajtát választottunk.”
Ugyan rengeteget tudsz, de kapásból 2 dolgot mégse sikerült időben megtudni:
1) a magyar vizsla rövid szőre miatt nem tartható kint
2) mint minden vadászkutya rengeteg energiája van, okos, így az eszét is le kell kötni.
Bárhol ha utánaolvasol a fajtának rábukkantál volna ezekre az információkra.
Én is gyerek voltam (12 éves) amikor kiválasztottam az első kutyám, mégis sikerült a kutya fajtájának a tulajdonságait is egyedül számba venni. Az meg, hogy mindent rádhagynak a szüleid...miért kinek a kutyája? Biztos vagyok benne, hogy hatvanszor megigérted a szüleidnek, hogy minden igényét kielégíted a kutyának, rendbentartod foglalkozol vele, csak hogy kaphass egyet, így ne másokat hibáztass érte.
Tény a szüleid is hibásak, de egy 13 éves gyerek már van annyira értelmes, hogy felfogja mi is az a felelősség.
Ha nem tudtok(márpedig nem tudotok) róla gondoskodni ajándékozd el kutyákhoz értő embernek, őszintén megmondva a tutit(vagyis hogy a kutya nem volt nevelve, és jelenleg még nem alkalmas családi ebnek, így csak hozzáértőnek javaslod)
Igen,erről beszélek,én is nagyon szeretem,olyan kis ,,bolond''.
De a szüleimnek csak egy jószág,egy kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!