Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Beauceron kutyafajtáról...

Beauceron kutyafajtáról valaki valamit?

Figyelt kérdés

Nem arra vagyok kíváncsi, amit netről leolvasott és az alapján állít véleményt, mert én kb. azt csinálom már egy ideje és minden alaklommal könnybe lábad a szemem, amikor a fajtáról olvasok, mert drága eltávozott barátom jólelkűségét hozza vissza az erről a fajtáról leírtak.

Azt írják, ha német juhászt, vagy dobbermann-t szeretnél, de egészségügyi hibák nélkül és betegeskedés nélkül, akkor szerezz be egy beauceron-t.

Csak jókat olvastam róla. Olyanokat esetleg, hogy bizalmatlan lehet, esetenként agresszívan léphet fel, szocializálni kell fiatal korában, ezek mind természetesek, minden fajtánál van, ha félre van nevelve. Ezzel azonban nem lenne gond.

Van valakinek SZEMÉLYES tapasztalata ezzel a fajtával?

2018. ápr. 11. 10:51
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Gondolkozok azon, hogy most lesz Debrecenben a hétvégén kutyakiállítás és elnézek oda, mert láttam, hogy lesz ez a fajta is. A többin szinte nem. :/ és gondoltam hátha fel tudok majd tenni kérdéseket ott nekik.

Mit értesz azon, hogy harapós papától? Vagy ez miért lényeges?

2018. ápr. 12. 16:28
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

A beaucit tenyésztik több célra is. Van, ahol a terelő ösztön a legfontosabb, mert ebben a sportban fognak dolgozni a kutyák, és ezt a képességet próbálja fejleszteni a tenyésztő. A fajta alkalmas lehet őrző védőre is, de nem biztos, hogy egy terelős vonalból fog kikerülni a legtehetségesebb "harapós" kutya. Van kennel aminek ez a fő prioritása, de ott meg nem biztos, hogy terelésben kiemelkedők lesznek.

A beauceronban az a jó, hogy nagyon multifunkcionális, tehát szerintem a speciálisan terelésre tenyésztett kutyák kölykei is alkalmasak lehetnek másra, még ha nem is olyan magas szinten. Hobbi kategóriában jól beválhat a legtöbb sportra úgy gondolom. De persze én nem vagyok tenyésztő :)

2018. ápr. 12. 16:42
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom ki lesz Debrecenben, de mi (=Saci, akié GDV kennel, és én) nem járunk kiállításra, max a klubokra. Terelőversenyre, mentőkutyás tréningre gyere, ezeken sokkal több bocit látsz, mint egy shown. Következő terelős esemény hó végén lesz, egy farm trial Székesfehérváron, majd az első magyar Open terelőverseny ugyanott, sok bocis nevezett ;)

A "harapós" ez esetben azt jelenti, hogy IPOs a papa. Vannak vonalak, melyek inkább a harapós sportokban erősek (mindioring, IPO, stb), ő most egy ilyet használ, illetve a mama kutya öv munkája is szép. Nálam a terelés/multisport (obi, futós sportok, frizbi, agi, ilyesmik) dominál.

2018. ápr. 12. 16:43
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

#12 teljesen korrekt :)

Csak nem szeretek már ilyeneket mondani, hogy "nem ajánlom a kiskutyáim komoly IPO célra" mert azt képesek hinni az emberek, hogy valami bajuk van... :D pedig csak nem ez a profiljuk, illetve kutyasulis "csibészelésre" teljesen alkalmasak, csak az ugye messze van a komoly IPOtól :) Viszont tudok ajánlani vonalakat, ahonnan príma mondioringes kutyákat lehet venni :P terelni necces velük, de fognak, mint a zöld festék :D

2018. ápr. 12. 16:46
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Szuper, akkor jól gondoltam :) Most megint nagyon megszállt engem is a vágy egy beauci után. Valamerre még nyugatabbra nem terveztek jönni valami rendezvényre? Annyira sajnos nem vagyok benne, nem tudom hol szoktak lenni munkaversenyek. De nagyon szívesen találkoznék élőben is ezekkel a kutyákkal.
2018. ápr. 12. 16:59
 16/19 A kérdező kommentje:

Na jó, hát akkor most már tényleg látni szeretnék egy ilyen kutyát .:) Hát amiket olvastam róla, meg videót láttam, ez egy csoda lehet ez a kutya. :))

És erről a terelőversenyről van valahol információ vagy esemény?

Egyébként ha már itt tartunk, te akkor ilyen tenyésztőféle vagy vagy csak jó kapcsolatot ápolsz ezzel a kennellel.?

Egyébként itt vannak a nevezők (vagy ez nem az?) és fel van sorolva a Boci is :) [link]

2018. ápr. 12. 17:33
 17/19 A kérdező kommentje:
Ja így értem a "harapós" jelzőt. :D Azt hittem, hogy úgy harapós, hogy agresszív. Így még nem hallottam ezt a kifejezést. :)
2018. ápr. 12. 17:38
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Itt nincsenek fent a konkrét nevezők ahogy látom, csak a fajtacsoportok, és az oda tartozó fajták. Nem biztos, hogy minden fajtából van is nevező.

Én csak egy szetteres vagyok, aki rajong a beaucikért is, de nem vagyok szakértő természetesen.

A másik lelkes válaszolgató viszont a GDC kennel vezetője :)

2018. ápr. 12. 17:56
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Vezető, ez cuki :D tulajdonos inkább, vagy tenyésztő :)

Szaporca, Székesfehérvár, Portelek a főbb terelőgócok, IHT versenyek idén ezeken a helyszíneken lesznek, ezen kívül valószínűleg néhányan tiszteletünket tesszük Salföldön a magyar terelőkutyások versenyén. Fb események:

Farm: [link]

Open: [link]

A többihez még nincs.

2018. ápr. 12. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!