Border Collie-ról minden tudnivaló jól jönne! Etetés, mozgás, tanítás, ápolás?
Nekem momentán egy 5 hónapos Borderem van, 2 hónapja élünk együtt.
Az első hónapban bent akartam tartani, gondoltam ez elegendő lesz ahhoz, hogy hozzám szokjon, megtanuljuk az alapokat, lefektessük a szabályokat, bekalibrálni a séták idejét stb.
Na most ez nagyjából 2 hétig tartott, egyszerűen láttam a kutyán, hogy utálja ezt az egészet, nyugtalan volt, alig várta, hogy nyíljon az ajtó, és szóljak neki hogy mehet.
Kiköltözött az udvarra, esze ágában sincs bejönni. Sokkal érdeklődőbb a tanulás iránt is, jobban rám hangolódik amikor dolgozunk.
A zuhogó esőben is az udvaron szaladgál, nem vonul el fedett helyre mint a 3 éves Rottweilerünk, ő nagyon kényes. :)
Mindezek mellett, így hogy kint van, minden nap(!) 30-45 perc a bundája ápolása, nagyjából 10-15 percig tanulunk, egy nap 4-5 alkalommal. 2x megyünk 1,5 órát sétálni, de a bent töltött 2 hét alatt, napi 4x is mentünk, minden 3. nap járunk terelni.
Ő munkavonalú kutya, az összes szabadidőm leköti, de megéri azért a szeretetteljes tekintetért az összes áldozat. :) Féltem tőle, hogy nem leszek neki elég jó, de ilyen ütemezés mellett nem vettem rajta észre eddig soha, hogy unatkozna. Sajnos az egyedüllétet nem viseli jól, de hála az égnek nem rombol, csak játszik a másik kutyával, kötelet húznak, elterül, és alszik. Nem tudom kibírna-e 6-8 órát, ezt az tudja neked megmondani aki így dolgozik, én otthonról dolgozom, ha mennem kell, akkor is maximum 2-3 órát vagyok távol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!