Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A szamojéd kutya mennyire...

A szamojéd kutya mennyire lenne vállalható első önálló kutyaként?

Figyelt kérdés
Van annyira nehezen nevelhető mint egy husky? Hasonló a mozgás igénye?
2018. ápr. 7. 14:59
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
20%
én össze tenném a két kezem ha vissza mehetnék az időben és választhatnék egy egyszerűbb fajtát. Engem sajna senki nem figyelmeztetett.
2018. ápr. 7. 21:06
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem a legkönnyebb fajta, de ha van hozzá kedved, és hajlandó lennél vele suliba járni esetleg, és önmagadat is folyamatosan képezni, akkor vágj bele!

Azt viszont megkérdezhetem, hogy mi célod van a fajtával? Mert kicsit olyan, mintha csak küllem alapján választottál volna. Persze lehet tévedek. De ha "csak" egy hobbi kutya kell, akkor inkább azt javasolnám, hogy nézz szét menhelyeken, gyepiken vagy a szánhúzó fajtamentőknél. Van jó néhány fajtajellegű keverék.

A tapasztalatszerzésről még annyit, hogy nem kell hozzá mindenképp 2 kutya, tehát nem kell hogy elsőnek válassz egy "tanulófajtát", csak hogy vele gyakorolj, és aztán jönne a másik. Két kutyával sem mindig egyszerű, úgyhogy na... Szerintem mehetnél menhelyre önkénteskedni, illetve lehetnél ideiglenes befogadó! Az anyagi ellátást biztosítani szokták az állatvédő szervezetek- Így nagyon sokféle kutya-jellemet megismerhetnél, ez rengeteg tapasztalatot jelent szerintem, és nem is kéne hosszú időre (15év) elkötelezni magad, hiszen csak átmenetileg lennének nálad a kutyák. Ez nagyon hasznos lenne, hiszen egyrészt állatvédők munkáját is segítenéd vele, idikre mindig szükség van. Másrészt viszont, jobban megismerhetnéd, hogy milyen típusú kutya illik hozzád, és ez alapján választhatnál majd magad mellé sajátot. Pl. tegyük fel, hogy ideiglenes befogadóként kapsz egy északi kutyafajtát, és nem bírod a "tempót", érzed, hogy nem passzolna az életmódodhoz. És lesz majd egy (vagy több) másik idi kutya, akikkel meg jobban megtalálod majd a közös hangot. És ez alapján választasz majd saját kutyát.

Remélem, érted mire gondolok.

2018. ápr. 8. 02:05
 13/14 A kérdező kommentje:

Köszi utolsó! Ezek nagyon jó ötletek!

Valószínű, hogy így fogok tenni, s ideiglenes gazda leszek...

Viszont ezzel kapcsolatban felmerül, hogy a kutyának ez biztos nem a legjobb érzelmileg... Ez ellen gondolom nem nagyon lehet mit tenni. Illetve a menhelyeken mivel etetnek? Gondolom nem acanával, orijennel.

Ha én jobb táppal etetném amíg nálam van, az nem lesz később rossz a kutyának? Pl. előfordulhat, hogy fokozatosan sem lehet vissza szomtatni rosszabbra? (Egy macskánál már tapasztaltam ilyet)

2018. ápr. 8. 08:48
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem emiatt ne aggódj. Az állatok nagyon jól alkalmazkodnak. Igaz, sok kutyát megvisel a gazda váltás, de utána jó helyre kerülnek ahol hamar beilleszkednek majd. És még mindig jobb ha elaltatnák őket vagy egy ketrecben élnének a menhelyen. Adhatsz neki jobb minőségű tápot, utána úgyis családba kerül, ahol feltehetően nem a leggagyibb kaját adják majd neki.
2018. ápr. 8. 23:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!