Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szamojéd gazdik! Milyen a...

Szamojéd gazdik! Milyen a kutyátok? Mik a tapasztalataitok a fajtával?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy beleszerettem a fajtába, és bár az elkövetkező négy-öt évben még biztos nem lesz lehetőségem tartani, szeretnék minél többet tudni róla.

Tudom, hogy az északi típusú kutyák kemény diók, de konkrétan a szamojéd mennyire az? Kutyás tapasztalatom annyi van, hogy a németjuhászomat én nevelem teljes mértékben, valamint ismerősöm kutyájával foglalkoztam, aki utcáról beszedett kóborka volt, és nem merte elhagyni a telekhatárt, lehetetlen volt sétálni vinni. Szóval úgy összességében nem sok, de rengeteget olvasok a témában, és a saját kutyám mellett is folyamatosan tanulok. Természetesen a kutyaiskola alap lenne a szamojédnál.

Röviden az érdekelne, hogy mint fajtáról, mit érdemes tudni róla, azon felül, amit a fajtaleírásokban olvasni lehet.

2017. okt. 29. 09:25
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Az összes szánhúzó közül a Szamojéd a legkönnyebben kezelhető és legkisebb mozgásigénnyel rendelkező. Ettől függetlenül így is több mozgást igényel mint a legtöbb kutya.

Általában nyugodt, jó családi kutyának akár gyerek mellé is.

2017. okt. 29. 09:36
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nagyszüleimnek volt. Ők nem igazán tudtak vele bánni, próbálták tanítani, de nem igazán ment nekik. Aztán nagypapám halála után én kezdtem el foglalkozni vele, voltam vagy 11 éves, a kutyais kb ennyi. Nem vittem suliba, csak könyvekből próbáltam nevelni, több-kevesebb sikerrel. Azt elmondhatom, hogy a legkönnyebb eset a szánhúzók közül. Könnyen és szívesen tanul pozitív megerősítéssel, értelmes, barátságos. De azért messze nem egy német juhász, van benne némi makacsság. Vadászni szeret, meg ásni, ezekről le kell szoktatni. Mozgásigénye van rendesen, de szerintem nem durvább eset, mint a német juhász. Szerintem kutyasuli mellett nem lesz vele gondod.
2017. okt. 29. 10:21
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha szeretnél egy olyan kutyát, amelyik hamarabb száll be a kocsiba, minthogy Te kimásznál, ideális választás.

A miénk legalábbis ilyen volt.

2017. okt. 29. 10:26
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Harmadik, ezt kifejtenéd kérlek? Ennyire szeret kocsikázni vagy ennyire gazdacentrikus, hogy örül, amikor hazaérsz?

2017. okt. 29. 11:42
 5/5 anonim válasza:
100%

A samoyede utánozhatatlan játszópajtása a gyerekeknek, figyelmes és őrző. Határtalanul türelmes, húzogatni hagyja a fülét, lovagolni lehet rajta, hagyja magát macerálni. Érdek nélkül szeret ez a pásztor tulajdonsága. A harapós samoyede olyan mint a fehér holló, szinte alig fordul elő.

Egy samoyede-től sose követeljük azt, hogy más legyen, mint ami. Kezdettől fogva "egyéniség", még ha az ember az esztétikai küllemén változtatott, jellemén csiszolt is valamennyit.

Ne csodálkozzunk,

- ha egy samoyede a levegőben szaglászva követ egy nyomot (a jégen nem maradnak meg a szagok);

- ha egy samoyede a hívás ellenére nem jön azonnal, s látszólag eltűnt (hozzászoktak a hatalmas területekhez), vissza fognak jönni, ha egy számukra érdektelen dolgot találnak;

- ha egy samoyede a gazdáját védi: tudja értékelni a keveset, a kicsit, tudja mennyire fontos a barátság, ha az embernek nincs semmije;

- ha egy öreg samoyede úgy játszik, mintha kölyökkutya lenne, mert a gyerekeknek így tetszik;

- ha egy samoyede úszik;

- ha egy samoyede mentőkutyaként dolgozik;

- ha egy samoyede tereli a nyájat.

Ne csodálkozzanak semmin, ne követeljenek semmit, ne kérjenek semmit és mégis mindent meg fognak kapni tőle.

Ez a samoyede!

-Amióta az eszem tudom sok kutyafajtát ismerek, de olyant mint a szamojéd egyet sem. Már 8 éve vannak szamojéd kutyusaim és tudom hogy a síromig lesznek.Csak ajánlani tudom, főleg ha van a családban kisgyerek. bennük megbízhatsz! Szép napot!

2018. febr. 8. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!