Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vékony nyers füstölt lazacot...

Vékony nyers füstölt lazacot kaphat a kutyám?

Figyelt kérdés
.
2018. ápr. 6. 17:03
 1/6 anonim ***** válasza:
50%
A füstölt dolgok nem jók neki, se amúgy simán nyersen lehetne, akár egyben is. A szálkáktól sem kell félni.
2018. ápr. 6. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
20%

Na és miért is ne lenne neki jó, ha füstölt?


A szálkától a basic-ebb "kutya" fajtákat tényleg nem kell félteni, pl. egy border colliet-t.

De felesleges kockázatni.


Egy bulldognak pl. meg kifejezetten veszélyes lenne.

2018. ápr. 6. 17:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
84%
A füstölt lazac általában nagyon sós. A sóval meg nem nagyon tud a kutya szervezete mit kezdeni.
2018. ápr. 6. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. Nagyon vékony és ici pici szeleteket kapott rizzsel és táppal, előtte jól beáztattam és lemostam a húst. Legközelebb nem füstöltet veszek neki.
2018. ápr. 6. 18:10
 5/6 anonim ***** válasza:
0%
A sóval kapcsolatban igazad van, de ez nem volt benne a kérdésben. Ha pl. a kérdezőék maguk füstölték, akkor simám adhatnak neki, önmagában nem azzal van a baj, hogy füstölt.
2018. ápr. 6. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Van aki fél a szálkától, de nyersen elvileg nem kell. BARFozunk, néha kap a kutyám pontyot, illetve sprotnit (egyben), és semmi baja. Ismerek nyerses bulldogot is, szintén kap néha halat. A lényeg, hogy rágjon rendesen, és ne habzsoljon túlságosan. A hal szálkája elég puha, egy nyerses kutya gyomrának az semmi.


A füstölésnek most direkt utána néztem. Nem halálos, nagy baja nem lesz tőle, de sok kutya gyomra nem tolerálja, hányhat tőle, hasmenése lehet.

Ha nem is katasztrófa, de nem tesz jót neki, ehhez tartom magam. Én nem adnám.


"A füstben karos aromás vegyületek, bomlástermékek vannak, amiket a hús beszív. Ember számára sem veszélytelen, de mi ezeket kis mennyiségben fogyasztjuk, a testtömegarany más, kutyáknak veszélyes lehet. Plusz ezeket előkezelik, általában sóval. Ha füstaromát használnak, ott megint csak karos vegyületekről van szó, elsősorban ízfokozókról. "


" A racemizáció a fehérjék térszerkezetének a megváltozása az állás-bomlás, a főzés, a szárítás és a füstölés során, amitől a fehérjék kevésbé felszívódóak, kevésbé hasznosak, némely fehérje pedig akár károssá is válik, Ezért etetünk friss vagy fagyasztásból olvadt hússal és embernek is a hirtelen és kevéssé sütött-főzött hús a legjobb."

2018. ápr. 6. 22:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!