Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek? Jó lesz egy...

Szerintetek? Jó lesz egy Bulldog a lányomnak vagy Westie vagy Golden kell neki?

Figyelt kérdés

Hello!

A 10 éves lányomnak kutyát keresek nem menhelyről.Neki mind a 3 fajta tetszik.Nem tudja eldönteni milyene legyen mert egyik nap hal meg a volt Német Juhásza aki elvileg a családé volt.Mit ajánlotok?

2010. jún. 11. 18:32
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

22:44, hogy a westi idézem "kis szobacirkáló,nyali falis, picike"

csak ezt látod benne, hát akkor nem tudod milyen egy valódi terrier.

Az mellett, hogy makacs, ha csak nyünyükézve van neki, egy-kettő és a gazdi fején fog táncolni. Egy terriert semmiképp nem bíznék egy 10 éves kislányra, főleg ha csak az aktuális trend miatt akar kutyát. Nem hiszem azután amit leírtál ismernéd is bármennyire ezt a fajtát, de tudni kell vele bánni. Én póruljártam vele, szóval tudom miről beszélek. 5 éves a kutya nagyobb úr volt nálam, képtelen voltam magamtól bármit kezdeni vele, mert én is csak a "nyali-fali picikét" láttam benne, holott eléggé határozott egy fajta, egyedi elképzeléssel saját maga helyéről a családban. 5 éves volt én 21, segítséget kellett kérném. Nem tudtam mit kezdeni vele. HA akkor nem látom be ezt a hibát, valószínű már nem volna velem. De megtettem. Azóta köszöni jólvan 9 éves, még mindig makacs, de már tudom kezelni, mert megmutatták, hogy ne a édes kiskutyát lássam benne, hanem egy személyiséget, akit nagyon is komolyan kell venni.

Azóta van egy másik kutyám. Szintén terrier, csak épp egy cairn. NA vele már eltudtam indulni, mert a szememben nem a cuki szőrgombóc.

2010. jún. 12. 01:29
 12/14 anonim ***** válasza:

Hol 50-60 kg egy bulldog? Még az emrikai sinc annyi, de a kérdező akár franciára is gondolhatott. Azt tudnod kell, hogy a kutya a tiéd lesz, nem a kislányodé, előtte még ott a kamaszkor, a psizás, a bulik, meg ezer dolog, ami valószínűleg fontosabb lesz neki egy idő után mint, a kutya.

Amúgy pedig attól függ mi a célod. Nekem bulldogom van, a 12-ik szülinapomra pedig bullmassztiffot kaptam annó. Persze őt még nem én neveltem, hanem a szüleim kiképzővel, tehát tudtam sétáltatni, szépen viselkedett, úgyhogy ilyen szempontból nyugodtan válassz nagytestűt (goldent vagy bulldogot) ha van pénzed, időd és energiád megnevelni, akkor nem fogja elrántani a gyereket.

Ha kifejezetten olyan kutyát akarsz, akit ő is tud nevelni, akkor érdemesebb a kiseb testűt, francia bulldit, vagy westiet. Ezeket is komolyan meg kell nevelni, mert kis méretük ellenére hatalmas az önbizalmuk, és neveletlenül rengeteg köztük a támadós agresszív kutya. Amivel az a legnagyobb baj, hogy ha a kis pukkancs nekimegy egy nagynak, akkor abból bunyó lesz, amit a lányod nem fog tudni kezelni, és ő is sérülhet.

Szerintem a legjobban teszed, ha kiststűt választasz, akit a lányod tud irányítani könnyedén, és elhordod őket kutyaiskolába. A ygereknek nagyon jó móka lesz, és közben hihetetlen személyiségfejlődésen is keresztül megy, meg tanul határozott, következetes és felelősség teljes lenni.

Mit tudsz amúgy a 3 fajta jelleméről?

(Ja és mielőtt kutyavásárlásra adod a fejed, nézegesd meg ezt az oldalt: olcsokutya.uw.hu)

2010. jún. 12. 10:26
 13/14 anonim ***** válasza:
33%

kedves utlsó előtti.Ismerem a terriert,ne aggódj, van amikor egyszerre 3ma nevelek.Staffordot.azért azt össze sem lehet hasoníltani a kis szobacírkálóval.és igen is az, túl van tenyésztve, az eszét, és a magatartását nem tudom brálni, mert nem ismerem, de akkor is inkább az legyen, mint egy bulldog.igen nekem is a fejemre nőtt 2évvel ezelőtt egy kutya.megmenteni sem lehetett, új családot kellett keresni, nem írom le miért.most va egy juhsáz kutyám, ki hihetetlen domináns.és megtanultam kezelni.nem németjuhász, kevés van ebből.és akkor sem fogok magamnak soha szobacirkálót venni, mert AZZAL nem lehet dolgozni, meg kis ugatósak, de csinálni semmit nem tudnak.csak zavarja hogy kicsi..ennyi, és egyáltalán nem szeretem ezeket a kis szobacirkálókat.

és lehet hogy te legalább foglalkozol vele, de általában a kis *****tartják, villognak vele, öltöztetik szerencsétlent..normális ez szerinted?

2010. jún. 12. 12:28
 14/14 anonim ***** válasza:
át kell gondolni...
2010. jún. 13. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!