Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy tudnám izmosítani a kutyám?

Hogy tudnám izmosítani a kutyám?

Figyelt kérdés
8 hónapos, fiatal kutyáról van szó. Nyersen eszik, szép vékony alkata van, viszont a csípőjénél eléggé érezni a csontját, és combjai is elég vékonynak, izomtalannak tűnnek nekem. A bordája nem áll ki, nem látható, csak tapintható. Sokszor megkaptuk már, hogy sovány, de én valahogy nem tudom annak látni. Vékony, mint egy megnyúlott növendék, de nem sovány. Tudom, hogy még fiatal, nem akarom megerőltetni az ízületeit (nagytestű kutya), de mondjuk a vállaihoz képest a combja tényleg nagyon vékonyka. Milyen mozgásformával tudnánk erre kicsit rágyúrni? Vagy adjak neki több vörös húst? Igyekszem minél változatosabban etetni, de 60-70%ban csirke a kajájának az alapja, mert sajnos errefelé nehéz mást beszerezni.

2018. ápr. 1. 22:21
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ahhoz, hogy izmosodjon sok mozgás kell, illetve megfelelő tápanyag bevitel. Ehhez a csirke kevés. Vörös húsok fontosak lennének pl. marha,birka,kecske,kacsa. Ha tényleg lehetetlen hozzájutni, akkor kacsa vagy libahájat kell neki adni, a kajájához 1 evőkanállal. Ha főleg csirkével eteted nagyon fontos a jód pótlás! Pl. barna alga

[link]

Ha nagybtestű nyilván még nem lehet túlzottan terhelni, de labdadobálás, vagy szabadon futkosás más kutyákkal siman mehet.

2018. ápr. 1. 22:29
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi! :) Napi 1,5-2 óra viszonylag intenzív mozgás van, ha nem túra akkor labda dobálás vagy rohangál a többi kutyával, rengeteget fut, illetve mostanában rájött az ásás is - feléledtek az egerek a mezőn :). Farkaskonyhás darált marhát, nyulat, birkát szokott kapni, ehhez tudok gyakran hozzájutni illetve pulykát (ritkán kacsát) és néha halat és tojást, plusz ha úgy van reszelt zöldséget a csirke mellett. Amikor csak tudom próbálom kerülni ezt a felfújt csirkehúst, de még húsboltokban is szinte csak az van (meg disznó...) :/ Így leírva mondjuk elég változatosnak hangzik, de én mindig félek, hogy nehogy hiánya legyen :D

Nagyon szeretnék majd vadat is szerezni neki, meg többféle vörös húst, amint lehet.

Az fura kicsit, hogy amúgy van rajta valamennyi izom, de a combja mintha ki lenne hagyva a buliból :D

2018. ápr. 1. 22:40
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Beszélj a tenyésztővel, orvosoddal, és , ha ők is úgy látják, a korához képest izomszegény a hátsó része, már lehet csináltatni csípő röntgent.
2018. ápr. 1. 23:11
 4/7 anonim ***** válasza:
19%

Vadat nem ehet nyersen, remélem tudod!!

Marhából nyersen nagyon jó a szív, lép, gége nyesedék, máj, tőgy.

Piacokon még aranyárban sincs.

2018. ápr. 1. 23:19
 5/7 A kérdező kommentje:
Úgy tudom, hogy a vadat 2 hét fagyasztás után lehet adni nyersen, kivéve a vaddisznót. Disznót semmiképp sem adok neki. Most kicsit emeltem az adagján, meglátjuk mi lesz. Hamarosan úgyis megyünk orvoshoz, majd nála is rákérdezek. Ezt amúgy eddig még senki sem tette szóvá, lehet az is, hogy csak én vagyok túl kritikus-bizonytalan :)
2018. ápr. 1. 23:35
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ne izmosítsd még! Legfeljebb csak úsztatással. De bőven ráérsz egy, de inkább másfél éves korában elkezdeni jobban mozgatni. Ha most túlterheled, az az ízületei kárára fog menni. De ha nagyon szeretnéd erősíteni, akkor keress fel egy fizioterapeutát, hogy mondja meg, mutassa meg milyen torna segíthet ebben.
2018. ápr. 2. 08:06
 7/7 anonim ***** válasza:

Milyen fajta kutya?

Az enyém is 15 hónapos kortól kezdett el fejlődni, mert odáig csak nőtt. Onnantól viszont gyönyörűen megerősödtek a csontjai, szépen izmosodott. Ő is nyerset kap, vegyesen mindenfélét, mikor mit. Tojást, halat is adok neki néha. Reszelt zöldséget, gyümölcsöt is kap, belsőséget is. Csontosat is eleget, meg sima húst is. Zöldkagylót, lucernát is adtam neki növésig.

Mi úszunk, labdázunk, hátizsákkal sétálunk.

2018. ápr. 2. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!