Hogy tudnám izmosítani a kutyám?
Ahhoz, hogy izmosodjon sok mozgás kell, illetve megfelelő tápanyag bevitel. Ehhez a csirke kevés. Vörös húsok fontosak lennének pl. marha,birka,kecske,kacsa. Ha tényleg lehetetlen hozzájutni, akkor kacsa vagy libahájat kell neki adni, a kajájához 1 evőkanállal. Ha főleg csirkével eteted nagyon fontos a jód pótlás! Pl. barna alga
Ha nagybtestű nyilván még nem lehet túlzottan terhelni, de labdadobálás, vagy szabadon futkosás más kutyákkal siman mehet.
Köszi! :) Napi 1,5-2 óra viszonylag intenzív mozgás van, ha nem túra akkor labda dobálás vagy rohangál a többi kutyával, rengeteget fut, illetve mostanában rájött az ásás is - feléledtek az egerek a mezőn :). Farkaskonyhás darált marhát, nyulat, birkát szokott kapni, ehhez tudok gyakran hozzájutni illetve pulykát (ritkán kacsát) és néha halat és tojást, plusz ha úgy van reszelt zöldséget a csirke mellett. Amikor csak tudom próbálom kerülni ezt a felfújt csirkehúst, de még húsboltokban is szinte csak az van (meg disznó...) :/ Így leírva mondjuk elég változatosnak hangzik, de én mindig félek, hogy nehogy hiánya legyen :D
Nagyon szeretnék majd vadat is szerezni neki, meg többféle vörös húst, amint lehet.
Az fura kicsit, hogy amúgy van rajta valamennyi izom, de a combja mintha ki lenne hagyva a buliból :D
Vadat nem ehet nyersen, remélem tudod!!
Marhából nyersen nagyon jó a szív, lép, gége nyesedék, máj, tőgy.
Piacokon még aranyárban sincs.
Milyen fajta kutya?
Az enyém is 15 hónapos kortól kezdett el fejlődni, mert odáig csak nőtt. Onnantól viszont gyönyörűen megerősödtek a csontjai, szépen izmosodott. Ő is nyerset kap, vegyesen mindenfélét, mikor mit. Tojást, halat is adok neki néha. Reszelt zöldséget, gyümölcsöt is kap, belsőséget is. Csontosat is eleget, meg sima húst is. Zöldkagylót, lucernát is adtam neki növésig.
Mi úszunk, labdázunk, hátizsákkal sétálunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!