Van egy nagyon szép 1 éves staffi kutyám amit szeretnék ki izmosítani csak nem igazán tudom hogy miket kéne vele csinálnom a futtatáson kívül milyen tréningek vannak még kutyáknak?
Minek egyáltalán egy kutyát kiizmosítani ?
És 1 évesen semmi kép ne kezd el..max 2.
Nem kell kínozni szegény kutyát.... ( :
Első vagyok.
Nem a kiizmosítással van a baj, hanem az esetleges korán "kezdéssel". 2 évesig olyan a kutya mint kb 16 éves gyerek. Hiába jár edzőterembe csak feleslegesen jár mert az izomzata még fejlődni fog. Igazából 16 felett érdemes gyúrni (nyílván egyénfüggő), a kutyánál is 2 éves korától érdemes izmosítani. De pl a futtatással nincs baj azt nyugodtan viheted, de azért figyelj oda hogy addig vidd amég lendületes, ha látod hogy fáradt akkor fordulj vissza vele és elég is lesz neki. Így a teljesítménye is nőni fog (lassan, ne akarj 1 hét alatt +2km-t rányomni a kutyára) és izmosodik is. Az úszást meg addig amég szivesen megy a vízbe.
Remélem segítettem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!