Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Túl heves házőrző, a többi...

Túl heves házőrző, a többi kutya nem esik túlzásba, ő miért? Hogy tanítsam meg mikor kell ugatni és hol a határ h abbahagyja?

Figyelt kérdés

Juhászkutyáról van szó, de pl. a szomszédban is van egy nj és az utcában mindíg a mi kutyánk hallgat el utoljára, ő kezdi először. Ha a szomszédokhoz jön vki ő is ugat, mintha hozzánk jönne, be kell zárnunk vagy a szomszéd nem ért szót a saját anyjával. Ha hozzánk jön vendég a szomszéd kutyákat nem érdekli. Postás vagy hasonló jön, úgy bevadul hogy csak akkor lehet vele beszélni ha labdát adok a kutya szájába(ha bezárom onnan folytatja még hangosabban és csak addig hallgat amíg a szemébe nézek).

Sokszor olyasmi miatt ugat(na) órákon át az utca összes kutyája, amit csak a mienk vett észre s az ő hisztije miatt ugat a többi(pl. macska, sündisznó messze az utca túloldalán...)

Miért van így rákattanva a házörzésre, miért nem tudja hol a határ, hogy taníthatnám meg neki. Az utcabeli nj hasonló energiaszintű fajta, annak megy.

Hogy neveljem át?

2010. jún. 11. 11:30
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Örülök a kommentek után érkezett hosszú válaszoknak, nehogy félreértsetek. Meg szeretném beszélni a problémámat azért írtam ki.

12:08-egyszerűen nem tudok többet olvasni, annyit olvastam már, lehet ez is a baj. Ivartalanításról én mindent tudok, sőt személyesen láttam is magát a műtétet, szüleimet nem tudom meggyűzni semmivel és az ő nevükön van a kutya(régebben át akartuk iratni csak gondoltuk fölösleges bajlódni azzal mi van papíron-ma már persze tudom h át kellett volna).Jan Fennel 3 könyvét olvastam.

és a 12:18-asnak: nagyon jókat írsz, de a feltett kérdéseidre nemleges a válaszom: soha nem nyugtatgatom, pozitív megerősítéssel dolgozom, a kennel mint negatív az egyetlen, mert ott a pozitívot nem veszi figyelembe, illetve mert éjszaka nem fogok órákon át labdával figyelmet elterelni. Amikor írtam h egy órán át kint voltam, nem babusgattam, hanem sünt fogtak és azt vittem el messzire az éjszaka közepén.

A lényeg: a babusgatósnak éppen az ellenkezője vagyok, engedelmességi, öv-s feladatoknál keményen szólok neki, kutyaként kezelem.Viharfélős kutya, de viharban soha nem nyúlok hozzá, direkt beküldöm a helyére mert ott nem hisztizik. Szval ezt h babusgatnám egyáltalán nem lehet mondani.

2010. jún. 11. 12:35
 12/14 anonim ***** válasza:

A kérdezőnek részben igaza van. Nekem is iskolázott (versenyző, és elég sikeres, minden szakértő által megdicsért) kutyáim vannak akikre ha csúnyán nézek már beijednek, előre engednek, a legfinomabb cupákot kiszedem a szájukból sőt parancsra eleresztik stb. Mégis a házat olyan keményen és hangosan őrzik hogy csak na. Nem ugatnak folyamatosan vagy sokat, de amikor kell akkor az összes kutyát túlszárnyalják. Annyira belejönnek, hogy képesek! a virágok elé állítot éles kerítést sem észrevenni és belemenni, és utána ugatni tovább pedig megsebezték magukat. Persze visszajönnek ha hívom őket de a következő alkalommal ugyanúgy ugatnak. Ilyen a jellemük. A vérmérsékletük.

A másik házban van egy német juhász keverék, na az ugat éjjal-nappal, pedig olyan alázatos, hogy csodálkoznék ha össze nem pisilné magát amikor meglátja a gazdáját, csak nem foglalkoznak vele és sokszor fél is...

2010. jún. 11. 12:39
 13/14 anonim ***** válasza:

nálam ez a módszer vált be :

Ha látom hogy nagyon ugat a kutya valamit , legelőször kinézek h mi is az és h merre van.Ha mondjuk látom h a postás akkor nem is foglalkozok vele , mivel az 3 perc alatt végez és azért feleslegesen nem piszkálom a kutyát , és a többi is ugatja szóval nincs is értelme emiatt szórakozni vele.

Ha látom h másik kutya van az utcán , vagy esetleg épp a kerítésünk előtt beszélgetnek , akkor elhívom a kutyát onnan és megdícsérem azért hogy jelzett.Ha minden áron vissza akar menni a kerítéshez és látom rajta h nagyon izgatott , akkor elkezdem a feje búbjától a gerincén keresztül a farka végéig símogatni hogy lenyugodjon , tudni illik így lehet kutyákat megnyugtatni.amikor látom rajta hogy lenyugodott valamennyire akkor először is nayon megdícsérem és utánna elvonom a figyelmét mondjuk játszok vele és ha látom hogy nincs az a valami ami annyira felizgatta , akkor felállok és otthagyom.Ő persze rohan vissza a kerítéshez , de olyankor már nincs mit ugatnia.Ezt kb 5-6 alkalommal csináltam meg vele , mostmár elég ha elhívom a kerítéstől és megdícsérem , és ha ennek ellenére sem hagyja abba akkor eréjesen rászólok és felküldöm a teraszra.Ilyenkor felmegy , és csendben marad :)

2010. jún. 11. 13:26
 14/14 A kérdező kommentje:

12:39-dettó ugyanez van:D

utána írónak: szval figyelemelterelés olyan esetekben amikor nem kéne ugatnia. megpróbálom, kivéve a simogatós részét mert akkor sikerült kicsikarnia a babusgatást. majd engedelmességi feladatokkal próbálom lekötni. remélem használ mert mindig ezt sem lehet, a cél h rájöjjön mit kell ugatni és mit nem.

Köszönöm!

2010. jún. 11. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!