A német pincser miben különbözik a dobermantól a külső jegyektől eltekíntve?
Nekem törpepinscherem van, és egy időben eljátszottam a gondolattal, hogy kellene mellé egy német pinscher is, a dobermannt én is nagy falatnak tartottam.
Mivel meglehetősen ritka kutya Magyarországon (tudsz egyébként tenyésztőt?), így elég nehéz volt személyes tapasztalatokról bármit megtudnom, egyetlen gazdát találtam, akinek dobermannja és német pinschere is volt már, és ő azt mondta, hogy szerinte a német pincser sokkal izgágább, és talán nagyobb mozgásigényű is, mint egy dobermann. Szerinte ugatósabb is, különösen, ha nincs kiszolgálva a 0-24-ben pörgős természete.
Azt javasolta, ha jót akarok magunknak, akkor inkább dobit vegyek a törpe mellé, kiegyensúlyozottabb páros lennének. Hát, ezt a gondolatot még emésztem :)
Ez csak egyetlen tapasztalat, de többet sajnos nem tudok segíteni, a válaszok engem is érdekelnének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!