Mit gondoltok erről a border collie alomról?
Utolsó, hagyd már abba ezt a barom szöveget! Én is támogatom az örökbe fogadást, de sportra, munkára nem valók a menhelyi kutyák!
Nekem is munka borderem van. Ez egy szimpatikus alom nekem is. Ha a szülőket láttad hogy dolgoznak és milyenek, és tetszik neked, akkor ez jó választás lehet.
kettes te nagyon nem vagy rendben. A menhelyi kutyák 30%a komoly rehabra szorul a rossz tapasztalatai miatt. És 100%a alkalmatlan sportra. Te voltál az aki szánhúzó munkakutyának is menhelyit akart adni nekem? :D
Alaposan végig néztem az oldalt és én is beléjük szerettem :D Szerintem nagyon jó vétel lenne, amennyiben komoly sportcéljaid vannak
WTF ??!?!? Már hogy lenne alkalmatlan a sportra a menhelyi kutyák 100%-a ??!
Nekem van őrző-védő nj keverékem, agilityző jack russel mixem, ismerősömnek therápiás labrador keveréke, aki kórházakba jár beteg gyerekekhez, idősekhez !!
Amiről nem tudsz semmit, abba ne szólj bele !!!
A többség teljesen normális kutya, csak az idióta gazdák miatt halálra vannak ítélve, mert megunják őket, kiderül, hogy nem fajtatiszta estébé ..
Parasztok
Alapvetően találhatsz menhelyen is alkalmas kutyát, de 200-ból egy talán ha alkalmas arra amire szeretnéd. Van Agility VB. versenyző keverék kutyussal. Ki kell fogni vagy a választáshoz kell vinni egy trénert, aki segít.
De abban egyet értek, hogy könnyebb és jobb egy a sportra alkalmasabb fajta keneltől vásárolni és kölyök kortól célirányosan tréningezni.
Komoly sportra alkalmatlanok a menhelyi kutyák! Hobbiból lehet velük pl őv-zni, terelni, obedezni, IPO-zgatni, de komoly szintekre nem fogsz velük eljutni!
Egyrészt egy kamasz/felnőttnél kimaradt a kölyökkori alapozás, amit nem lehet behozni. Másrészt ez tény, hogy ösztönben, idegrendszerben 100%-ig alkalmatlanok magas szintű munkára! Vagy ha mégis alkalmasak lennének, a kimaradt korai szocializáció, képzés lesz a gát. Nyilván egy agility-ben vagy dd-ben lehetnek eredményesek (100-ból 1). De ott nem is kell olyan kiélezett idegrendszer és ösztönkészlet!
Miért lennének butábbak a menhelyi kutyák? Mert a szöveged erre utal: "ösztönben, idegrendszerben 100%-ig alkalmatlanok magas szintű munkára"
Simán megtanulhatják ők is, mondtam is példát.
Azért mert keverék és sokakkal korábban rosszul bántak még nem kell lenézni és semmisnek tekinteni őket.
Akkor szted egy menhelyi kutyával csak sétálni meg játszani lehet? Nem őrizhet házat, nem lehet elég jó az orra nyomkövetéshez, nem lehet elég erős a védő ösztöne személyvédelemre, nem friesbie-zhet??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!