Border collie csirke terelés?
ez több sebből is vérzik.
először is, a csirkék nem igazán terelhető állatok, mert nem maradnak együtt, hanem "szétszóródnak" ha baj van. kacsát és libát viszont lehet terelni.
másodszor pedig a terelés egyfajta vadászat, amit nem "fejezünk be" és a gazda, mint falkavezér koordinál. Ha még biztatod is a tyúkok hajkurászására, mikor egyedül lesz hagyva meg fogja ölni őket.
Régebben én is gondolkodtam, hogy veszek pár kacsát a borderemnek, de rájöttem, hogy nem akarok 10-15 évig a kacsákkal foglalkozni és ezért nem éri meg az a pár óra, amit a tereléssel töltenénk.
A csirke nem egy igazán terelhető állat, én border tulajdonos vagyok és vannak baromfiak, abban nagy segítség a kutyám és azt szoktuk csinálni hogy amikor ki vannak engedve a füvesre legelni amikor be kell hajtani őket a helyükre a kutya gyönyörűen dolgozik. De valóban, egyesével kell őket beterelni.
Viszont bármilyen "terelnivaló" beszerzése unaloműzésre amíg nem vagy ott baromi rossz ötlet, még egy birkát is a halálba hajszolhatja egy rosszul nevelt ellenőrizetlen border. Tanulj még egy kicsit a fajtáról, sok tenyésztő terel is a kutyákkal így tőlük bátran kérhetsz segítséget. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!