Border Collie kutyusom mindent üldöz, ami gyorsabb nála. Valakinek volt már hasonlóval dolga?
Vidd el terelni.
Vasad Herding Training Centerbe. Ott fognak segíteni.
A válasz IGEN, van fény az alagút végén!
Terelni viheted jót tenne a kutyának, Vasasd nagyon jó hely csak ajánlani tudom.
Kicsit szedjük össze a dolgokat. Egy séta, egy frizbee, a trükkök csak addig fárasztják a kutyát fejben ameddig újdonság neki. És ugye tudjuk egy BC-nél elég hamar rutinná válik egy feladat, amin már nem kell gondolkodni.
A letiltást, kontrolálást, én úgy csinálnám, hogy visszamennék az alapokhoz. Tehát kezdj egy gyakorolni alacsony ösztönállapotban, mondjuk a kertben, vagy a lakásban, a lényeg, hogy olyan helyeken ahol a kutyát nem viszik el az ösztönei. És ezt csináld jó sokáig, hogy stabilan mennyjen. Utána lehet az ingereket nővelni, mondjuk a kapu bejáróban. És így tovább.
A másik a séta. Ha sétálsz legyen strukturált sétád mondjuk 5 perc kontrolált séta, 5 perc azt csinál amit szeretne...
Koszonom a hasznos válaszokat mindenkinek! :)
Utolsó kettő, látszik nagyon értetek hozzá :D illetve nem, nem külső alapján választottunk kutyát, de őszintén semmi közöd hozzá, miért és hogyan került hozzánk. Tartsatok csak a kutyaitokat a kertben és legyen az tartalmatlan eleteteket legfényesebb pontja, hogy erre az oldalra jártok osztani az észt, amire (feltételezem mint a való életben ) itt sem kíváncsi senki ;)
Első vagyok.
Nagy valószínűséggel felborult a kutya limbikus rendszere.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!