Border Collie kutyusom mindent üldöz, ami gyorsabb nála. Valakinek volt már hasonlóval dolga?
Viheted terelni, de ha egy futó mellett sm tudod kontrollálni, birka mellett még kevésbé fogod tudni. A tenyésztője mit javasol erre? Érdemes lenne vele is beszélned.
Sajnos sokan valóban csak divatból választják ezt a fajtát, mert szép, mert okos, stb. Csak azt nem veszik figyelembe, hogy milyen nevelést, foglalkozást igényel. Hogyha nincs rendben a kapcsolata a gazdával, akkor, mivel hatalmas ösztöne és energiaszintje van, ön és közveszélyes lesz ez a kutya is.
Nekem is borderem van és hasonló probléma volt vele is. Viszont ő csak 5-6 hónapos korában kezdte el és kb rögtön be is fejezte, mert nagyon keményen rászóltam.
Szerintem vannak olyan helyzetek, ahol igenis keményen fel kell lépni a nem kívánt viselkedéssel szemben, mert a kutya élete múlhat rajta.
Én speciell megrángattam és leordítottam a fejét, de meg is lett a hatása. (a cukimuki trükköket persze csak pozitív megerősítéssel tanulunk)
De lehet, hogy az is sokat segítene, ha együtt mennétek el rollerezni, majd biciklizni, hogy lássa, hogy ezek tök jó eszközök, amivel a gazdi az ő tempójában tud haladni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!