Lemérgezték a kutyám. Tehetek még érte valamit, hogy növeljem a túlélése esélyeit?
Sziasztok. A tünetek alapján patkányméregre gyanakszom, ugyanis véreset ürített, és abnormálisan sokat. Orvos már látta, injekciót is kapott. Félóránként-óránként itatom vízzel, hogy a folyadékveszteséget pótoljam.
Főként az érdekelne, hogy van-e bármi a fent leírtakon kívül, amivel növelhetem az esélyeit a túlélésre?
Ha jó orvosnak tartod akihez vitted, akkor többet nem tehetsz, mint amit teszel. Nyilván az orvos is "K" vitamin injekciót adott neki, ez a patkányméreg ellenszere.
Egyetlen esélye van a túlélésre, ha azonnal és időben vitted orvoshoz. Itasd és szeretgesd!
Kívánok szegénykének mihamarabbi felépülést!
2-es vagyok
Még annyit, hogy most semmiképp ne adj a kutyának tejet!
Ha a gyomra, belei véreznek, egy hasmenés csak rátenne a lapátra!
Olvass "kutya és a tej" cikkeket!
Csak vizet!
Tejet én sem adtam neki, nem is fogok. Az akkor lett volna jó, ha még időben észrevesszük, most már elkéstünk vele.
Az a helyzet, hogy én csak késő délután értem haza, szüleim pedig 2-3 óra körül. Délelőtt nem volt itthon senki sem, tehát nem tudjuk pontosan mikor is evett mérget.
A széntablettára rákérdezek majd, amikor holnap ismét jön a doki a K vitaminnal.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Sajnos amikor már a bele vérzik, akkor már hiába hányatja.
A beevéstől számított 1 órán belül lehet vele próbálkozni, utána már továbbmegy a gyomorból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!