Van egy 6 hetes németjuhász kutyám és sajnos férges, most vittem el orvoshoz. Kapott féregtelenítő tablettát, beadtam neki egy felet, de most még jobban szenved. Ez mitől van?
Szóval van szaporítótól egy kutyád, akit le se oltottak, nem is féregtelenítettek, és a szaporító semmit nem mondott az oltási programról meg a parazitamentesítésről. Ráadásul túl korán a nyakadba sózta, hogy ne neki kelljen etetnie...
Örülök, hogy te azért elvitted orvoshoz.
Kutyák oltási programja: [link]
Féregtelenítés: A védőoltásokkal együtt célszerű (és évente 1x kötelező) az állatok bélférgek elleni rendszeres kezelése is, mivel ezek nem csak a kutyusokat, hanem az embereket is megfertőzhetik. A férgek rossz táplálékhasznosulást, hasmenést, bélgyulladást, a vándorló lárváik bőrtüneteket illetve kisgyerekeknél vakságot is okozhatnak.
A kiskutyák féregtelenítését az oltásokkal együtt végezzük, majd célszerű azt 3 havonta megismételni.
Én hallottam olyanról is, hogy néhány kutya allergiás arra , amikor a férgek mehalnak.(vagyis beadod a gyógyszert, de a döglődő férgektől rosszabbul lesz a kutya)
+
Még nagyon kicsi
En meg olyant hallottam, hogy itt altalaban nem a kerdesre valaszolnak.
Pontosan miben nyilvanul meg a "most meg jobban szenved"?
Köszönöm a tanácsokat.
Nem tenyésztőtől van,csak az apja fajtiszta,az anyja keverék,de a doki szerint több benne a németjuhász.
Hogy jobban szenved azt úgy értettem,hogy eddig is nyűszített,annyira fájt neki,de ma még hangosabban mint eddig.
Szerencsére már sok féreg kijött belőle és úgy tűnik jobban van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!