Mit lehet tenni, ha nagyon féltékenyek egymásra a kutyák?
Én vagyok az, aki beszélt a verekedős kutyákról.
Igen nehéz a falkavezéri szerepet megtartani, ha az ember alig van otthon. Nálad, akinél nincsenek problémák, valószínűnek tartom, hogy mindig van otthon valaki, akire felnéznek a kutyák. Abban az időszakban nálunk nagyon zűrös időszak volt, én sokat dolgoztam, anyám ivott, aztán meghalt és bár ő itthon volt, az a kutyáknak nem jelentett sok felügyeletet.
Most egész más a helyzet, sokkal többet vagyunk itthon, ráadásul a párommal bővült a falka, akire szintén felnéznek.
De ha most az történne, hogy kénytelenek lennénk sokkal többet távol lenni itthonról, valószínű újra jönnének a problémák. Legalábbis az én kutyáim mindig akkor hülyülnek meg, ha nem vagyunk itthon.
Szóval könnyű úgy fegyelmet tartani, ha az ember annyit van a közelükben, amennyit csak akar, de ez sajnos nem mindig alakul így és akkor szerintem lehet falkabeli versengés még akkor is, ha a gazda amúgy jó falkavezér lenne.
Egy ismerősömnek 8 kutyája volt viszonylag békességben, ritka verekedések mellett. Most "csak" 4 van, 3 volt, de egy idős bácsi is ráhagyta a kutyáját. De már a 3-al is problémák voltak. Nem minden kutya egyforma. Elég ha egy feltörekvős bekerül a csapatba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!