Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mivel és mennyit etessem...

Mivel és mennyit etessem husky kutyámat egészen fiatal korától kezdve?

Figyelt kérdés
2010. jún. 10. 14:53
 1/10 anonim ***** válasza:
Prémium minőségű táppal (Acana, Royal Canin, Eukanuba, Orijen, stb). Annyit, amennyi rá van írva az ő súlyához. fél éves koráig naponta 3x, 1 éves koráig kétszer, utána 1-szer. 1 éves kora után érdemes heti egy böjtnapot tartani.
2010. jún. 10. 15:28
 2/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a részletes választ! =)
2010. jún. 10. 18:13
 3/10 Akiteki ***** válasza:

Amivel a tenyésztő etette.

Első néhány hónapban ragaszkodj ahhoz, amit kölyökkorában kapott. Később válthatsz más prémium tápra, ha úgy gondolod.

A huskyknak nem szokott túl érzékeny gyomruk lenni, de a váltáskor mindenképpen figyelj rá, hogy az új fajta kaját fokozatosan adagold a régihez, hogy ne legyen hasmaris belőle.

Biztosan fogsz kapni a tenyésztőtől néhány adagnyi kaját, amíg meg nem veszed a többit.

2010. jún. 11. 15:15
 4/10 Akiteki ***** válasza:

Ja, és nem böjtöltesd. Nem vallásosok, pénteken is ehetnek.

A tenyésztő el fogja mondani az összes etetési tanácsot.

16 éve még nem volt olyan nap, hogy a kutyáim ne kaptak volna vacsorát.

2010. jún. 11. 15:16
 5/10 anonim ***** válasza:
A kutyának ragadozó gyomra van, nincs szüksége mindennapos étkezése. Persze nem lesz baja tőle, de hízásra hajlamos, vagy emésztési problémákkal küldő kutyáknak javasolt szerintem.
2010. jún. 11. 15:27
 6/10 Akiteki ***** válasza:

Nem szerinted kérdése.

Ha hízásra hajlamos, akkor kevesebbet adok. Vagy az eukanubához keverek gréti mixet.

6 huskym van. El nem tudod képzelni, milyen üvöltést csinálnának, ha kimaradna a vacsora.

4-kor etetünk, fél 4-kor már kezdenek nyüzsögni, 4 előtt 5 perccel beindul az énekóra és követeleik a kaját.

2010. jún. 11. 15:37
 7/10 anonim ***** válasza:
Oké, nekem nem huskym van, de állatorvos és kiképző is javasolta, ezért egy héten egy vacsora kimarad. Régebben volt hiszti, de már rég nincs. Tudod a természetben is csak akkor van kaja, ha épp sikeres volt a vadászat. konrad Lorenz egyszer egy kísérletben 49 napig nem etett egy kutyát. Heti egy naptól baja nem lesz, sőt mivel neki eredetileg nem az a természete, hogy minden nap ugyanabban az időben enni kap, ezért meg sem kottyan neki. Sokan ezt tartják, mások meg azt, amit a tápgyártók íratnak a PR cikkekben. Mindenki döntse el maga, ártani nem árt, de pl az embernek is nagyon jót tezs, ha heti egyzser csak iszik.
2010. jún. 11. 15:48
 8/10 Akiteki ***** válasza:

A kiképző véleménye nem érdekel etetés ügyben.

Állatorvos nekem ilyet sosem mondott.

Részben igazad van, csak annyiban nem stimmel a dolog, hogy a természetben nem kiadagolt kaját esznek, hanem ha van egy zsákmány, akkor mindenki pukkadásig eszik, aztán mikor végre mindent megemésztettek, mennek újra vadászni.

Nálunk én vagyok a vadász, minden napra jut a falkának egyenlő adag kaja.

2010. jún. 11. 16:36
 9/10 A kérdező kommentje:
szerintem nem éri meg ezen vitatkozni mert szoktatás kérdése. ja meg valahol azt olvastam hogy a husky nem tud elhízni. nemtudom hogy ez igaz e.
2010. jún. 12. 16:24
 10/10 Akiteki ***** válasza:
Tudok mutatni néhány dagadt huskyt. :))
2010. jún. 17. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!