Olvastam, hogy van aki csak száraz táppal eteti a kutyát. Törpe tacskóm van 8hetes . Hogyan etessem és mennyit eszik?
Azzal etesd, amit a tenyésztőnél kapott, és adott belőle egy pár adagnyit.
Ha más tápot szeretnél, akkor fokozatosan 1-2 hét alatt válts át az új tápra.
Kölyökkutyának való, prémium tápot válassz. Legegyszerűbb és legolcsóbb netről rendelni.
Az adagolási javaslat rajta van a csomagoláson, de a tenyésztőt is megkérdezheted.
Alternatíva: BARF etetés. Ha ez érdekel, annak alaposan olvass utána.
A Brit Premium pont nem prémium táp (de azért elfogadható).
A prémium tápokat nem mindegyik kutya bírja, a mienk pl. nem bírta, ezért mi Brit Care-rel etetünk.
Nem áztattuk be soha a tápot, nem igényelte.
Először naponta 4-szer etesd. Nézd meg, mennyit kell adni a tápból naponta, azt oszd el! Később már mehet úgy is, hogy kiméred, az hány marék vagy valami.
Szerintem:
Josera, Bosch, Brit Premium közép kategória
Brit Care már felső közép, de nekünk nem jött be és többektől halottam, hogy sokat kakál tőle a kutya
TOTW, Real Nature a felső kategória kezdő tápjai (mi TOTW-t adunk a tacskónak, izmos, a szőre gyönyörű, sokkal szebb mint Pro Plan időszakban
Acana, Orijen, Platinum szuper prémium tápok, de nekem már túlzás, többen panaszkodtak hogy hirtelen nő tőle a kutya (kölyök verziótól is), túl erős, stb. Mi Acanát próbáltunk de nem bírta a kutya.
Az adagolás rajta lesz a csomagoláson. Kölyök tápot adj neki, figyeld az allergéneket, figyeld a növekedést, a székletet. Naponta 4X kapjon majd csökkentsd míg eléred a napi 1-2 alkalmat.
Itt páran nagyon elvnnak tévedve a táp kategóriákban.
Az alsóketegóriás tápok az áruházi márkatápok.
Középkategóriás a pedigree vagy pl fressnapf multifit.
Prémiumtáp kb. 25% szárított-, vagy 40-45% friss húst tartalmazó, szójamentes tápok. Tehát pl. a brit premium az idetartlzik.
Szuper prémium kb. 40% szárított vagy 60-70% friss húst tartalmazó, gluténmentes tápok. Pl. Brit Care már ugyanúgy ide tartozik mint az Acana.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!