Fülcsepp helyett mivel lehet kezelni a kutya fülgyulladását? Tabletta?
Van egy nagytestű kan, domináns, nem túl barátságos kutyája anyukámnak. Fülgyulladása van, erre úgy jöttünk rá, hogy folyton rázza a fejét. Fülcseppet kapott rá, de sajnos nem hagyja belecsepegtetni. Lefogni nem tudjuk, ahhoz túl nagy és erős. Nincs férfi a családban, aki segíteni tudna.
A tablettát simán bevenné, de az állatorvos nem adott gyógyszert, azt mondta próbálkozzunk. Kedves tőle, mivel férfiember létére nem tudta megvizsgálni, mert nem hagyta magát a kutya. Majd a két nő megoldja valahogy... :( Szóval van esetleg valakinek valamilyen tapasztalata, hogy ilyen esetben milyen, szájon át bevehető szerrel lehet kezelni? Az állatorvoshoz hiába mentünk vissza.
Köszönöm!
Feltételezem, fontos lenne, hogy helyileg hasson a szer, ezért kell az adott területet kezelni.
Esetleg ha nem túl együttműködő a mostani állatorvos, kellene keresni egy másikat.
Egyébként itt egy állatorvos válaszol, hátha tud hasznos tanácsot adni:
Első körben egy másik orvos, aki, ha kell, leszedálja a kutyát és megvizsgálja a fülét. Még talán váladék mintát is vesz belőle, hogy milyen fajta fertőzés, gyulladás van a fülben.
El kell keserítselek, de egy fül betegségét csak a fülbe bejuttatott gyógyszer képes rendbe hozni.
Amúgy pl nekem is nagytestű, domináns, nem túl barátságos kutyám van a 155 centimhez. Viszont a kutyám tökéletesen tűri, bármit is kell rajta kezelnem, mert megbízik bennem .
Igen, gondoltam rá, hogy másik állatorvos kellene. Most költözött anyukám ide, és ez az állatorvos van a legközelebb, ahova el tudjuk gyalog vinni. Sajnos nem egyszerű eset a kutya, anyukám nem tud bánni vele, mert már idős, én pedig nem lakom ott. De ha ott lennék minden nap, sem lenne megoldás, mert nekem sem hagyja, hogy a füléhez nyúljak.
Mindenesetre köszönöm a válaszokat, gondoltam, hogy a fülcsepp az egyetlen megoldás. Majd kitalálok valamit.
Írta a kérdező, hogy nem az ő kutyája.
Szövegértés nem megy de muszáj ugatni, utolsó?!
Kérdező, próbáljátok jutalomfalattal, előtte kap, cseppentés közben az orra előtt tartjátok, utána megint kap.
Nem lehetetlen két embernek pláne ha ismer is őket a kutya, a cseppentés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!