Honnan szerezhetnék holland juhászkutyát, pár hetes kölyköt?
Szeretnék egy holland juhászkutyát. Komoly célokkal, munkára. Kutyasuli alap, ŐV, engedelmes, agility, friesbee, nyomkövető stb. S egyben a társam lenne, az új életformám .. Mindent neki szentelnék .. Az életem legalább felét képezné .. Barf etetési módszer és mindenből a legjobbat, leginkább neki valót, tökéleteset adnám meg neki ..
Szóval a segítségeteket szeretném kérni abban, hogy hol tudok olyan hj-t venni, ahol munkára tenyésztenek, képeznek, s 5-6 hetesen odaadják a komoly szándékúaknak. Nagyon fontos lenne.
Előre is köszönöm a segítséget!
Időpont ma 17:02
Tudom de én nem erre gondoltam hanem szoktak felrakni facebookra szapis kutyákat is
5-6 hetesen normális ember nem adja oda a kölyköt, egyrészt, mert törvénytelen, de ami fontosabb, hátránnyal indul emiatt a kiskutya egész élete.
8 hetes koráig az anyja és alomtestvérei mellett van a helye, a korai szocializáció és az egészsége miatt is.
Egyébként nem tudom, hol tenyésztenek az országban holland juhászt, vagy egyáltalán tenyésztenek-e.
Nem is olyan régen, még az ÁVT javítása előtt is a 6 hetes kor volt az irányadó. Csak aztán jöttek az állatos védők a szobacirkálókkal, akik még 6 hetesen is enni alig tudnak, így lett 8 hét az elválasztás határa.
Holott van jó pár fajta, ahol az anyakutya sem pátyulgatja már a 6-8 heteseit, mert szétszedik a mellbimbóit. Plusz a kölykök között is 7-8 hetesen már komoly dominanciaharcok lehetnek, akár sérüléssel is.
Ráadásul a törvényke utal a macskára is. Holott a macskáknál a 12 hetes kor az elválasztás ideális ideje.
A törvény is arra jó, hogy el lehessen mondani, mi is megalkottuk, ahogy az EU elvárta.
Nincs mellette végrehajtási törvény, rendelet sem.
1 A kutya nem ember, szóval ne ilyen példákkal dobálóz ..
2 "max szapitól, de azt nem szeretnék." --> Ez a mondta mond Neked vmit ?!
A kutyakölyök fejlődésének az tesz a legjobbat, ha 8 hetes koráig az anyjával és testvéreivel lehet.
Nagyobb eséllyel lesz később viselkedésproblémás, ha 5-6 hetesen elszakítják az alomból.
Dobermannom anno 13 hetes volt, amikor elhoztuk a tenyésztőtől. Már akkor jól szocializált, jól nevelt (korához mérten) kiskutya volt, gyorsan és tökéletesen hozzám szokott, és remek munkakutya lett belőle. És legalább az első éjjelén sem sírt, mint a babakutyák, hanem szépen végigaludta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!