Mi a baj a házi koszttal?
Mi emberek megsózzuk az ételünket. A felesleges sótól izzadás útján megszabadulunk. A kutya szervezete viszont nem tud mit kezdeni a sóval. A szénhidrátot is egészen másképpen dolgozzák fel, mint az ember.
Én néha úgy főzök, hogy készítek egy egytálételt nagyon kevés sóval, kiveszek belőle a kutyáknak és a sajátunkat utólag fűszerezem. Nagyon szoktak örülni a főtt ételnek, de csak olyat kapnak, amit szabad nekik. Egyébként jó minőségű tápot kapnak.
Az én kutyáim megesznek mindenféle maradékot, ha kevés, akkor főzünk hozzá tésztát vagy teszünk hozzá száraz kenyeret. A macskák is azt eszik meg amit vadásznak.
Mindig egy nagyobb fazékban gyűjtjük a maradékokat meg amit mi már nem eszünk meg és este megkapják vagy van, hogy csak reggel. Van ismerősöm, aki képes megvenni neki a legdrágább tápokat, aztán meg panaszkodik nekem, hogy ilyen olyan bajai van a kutyájának. Bezzeg az én kutyáim 6 hetes koruk óta eszik a háztáji kajákat, mindent, de szó szerint, szalonnát, kenyeret, levest, csontokat, ami van, aztán olyan erősek, hatalmasak és egészségesek, hogy évente a kötelező oltás-féreghajtáson kívül sose látja őket doki.
Üdv: egy németh juhász egy tacskó és egy puli gazdája:P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!