Miért viselkedik így a kutyám?
Van egy 7 hónapos keverék kutyám és kb.november óta van velünk.Most már elég rendesen megnőtt.Lehet vagy 70-80kg és a combomig ér.Tehát nem egy kiskutyáról van szó.
Az a helyzet hogy nem vagyok tapasztalt kutyanevelésben ugyanis nekem ő az első kutyám.
Mivel kertesházban élek ezért elég szépen fel tudja magát találni.
Eleinte mindent széthordott rá is lett szólva de ez nem segített.
Végül minden el lett pakolva előle.Mot viszont a növényeket kezdi pusztítani. Nem sokat tudok vele lenni ugyanis mindennap van hogy félnapokig nem is vagyok otthon.Ilyenkor a család többi tagja eteti..
Mindig nyüszítve fogad a helyén mikor érkezem azonnal jön csóválja a farkát és ugrál ...
Persze örül.
De rám is örömest rámugrál amin kiakadok .
Nevére nem nagyon hallgat.
És mikor kap egy picit a fejére leáll de hosszabb távon nem.
Mindig elvárja hogy a hasát simogassam és ilyenkor hátra fekszik.
Picit engedek neki aztan mikor az ajtóhoz indulnák az utamat állja megharapja a lábam ,ugat a lábam elé fekszik, rámugrik. Valamikor teljesen megijeszt. Mert igazábol én félek a nagyobb kutyáktól ő az egyetlen akit elfogadtam mert sajátom.
Még egy kérdés.
Van neki kutyaólja de nem fekszik bele.
Még szakadó esőben se.
Az, hogy neveletlen, egy dolog.
De nem is vagy te a falkavezér, ez sokkal nagyobb baj!
Menj el vele suliba, akár néhány alkalomra, vagy pár magánórára,hogy megtanítsák NEKED, hogy irányítsd a kutyát!
A súllyal tippeltem.
Magasságban sem annyi ez egy megközelítő érték volt. De nem is ez volt a lényeg most . Csak azt akartam ezzel kifejezni hogy elég termetes. Hasznos tippeket, tanácsokat kaptam. Igen . Biztosan nem engem tekint falkavezérnek.Viszont tényleg szükség lesz a változtatásra. Több időt igényel csak ezt nem láttam be igazán. Biztosan unatkozik egyedül.
Nem....
Hanem több időt foglalkozom vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!