Mit tesztek az ellen, hogy ne etessék a kutyátokat a kerítésnél?
Már nagyon elegem van ebből,hogy mindenki kajával tömi,mikor kinnt van!!!Egy öreg nénit már sikerült elkapnom és lebeszéltnem erről a szokásáról,de rajta kívül még akad jó pár "jószándékú".
Én elhiszem,hogy aranyos és nehéz ellenállni,de azért én ezt nagyon idegesítőnek találom,főleg hogy az utcánkban már nem egyszer mérgeztek meg kutyát.
Már arra gondoltam,hogy kirakok egy táblát,hogy ne etessék a kutyát!De félek akkor meg jó magyar szokás szerint "csakazértis" alapon még többen etetnék!
Ja,egyébként már próbáltam megenvelni,hogy egyátalán ne fogadjon el mástól ételt,de csak akkor működik,ha ott vagyok és rászólok...

-olyen kutyám van ami meghaparná az idegeneket ha benyúlkánának nem a kajájukat enné, ezért nem kell cuki kutyát venni
-megnevelem a kutyáim
-elzárom ha nem vagyok otthon!
-ha ott vagyok mindig rajtuk a szemem
-este bent alszanak
-ha kell gondolkozás nélkül beszólok az illetőnek ha a szép szóból nem ért.
Szerencésre a környéken már megtanultákl hogy ne jópofizzanak velük.
A kennel nem is lenne rossz ötelt,ha nem ekkora mozgásigényű kutyáról lenne szó. Kedves utolsó,az én kutyám sem éppen egy édibédi típusú kutya (német boxer),de nem is elmebeteg,szóval ha szépen szólnak hozzá,akkor már haverság van...
Éjszakára én is bennt tartom,de lassan arról is le kell szoktatnom,mert inkontinenciában szenved szegényem,és ez igen kellemetlen dolog a lakásban.
Ősztől tervezzük a kutyasulit,talán ott segítenek leszoktatni erről,de hát ugye addig is megtörténhet a baj.
Meg különben én nem is a kutyát tartom hibásnak ezért,hanem azt a hülye embert aki kértetlenül eteti más kutyáját. Minek?! Ki a f@szom kérte rá?! Én isnzabáltassam más gyerkét cukorkával,mert aranyos?!

És ha esetleg úgy írnád ki,hogy a kutya beteg,ezért kérem senkise adjon neki semmiféle ételt,mert az életén múlhat!?
Vagy valami hasonló?
Sajnos MUSZÁJ eltúlozzni néha a dolgokat,mert tény,hogy nem lehet megérteni a szép szót!
Vagy ha egy kisebb keritést még rá tennél a keritésre,hogy ne tudjanak benyúlni??!
Vagy kezdjétek el újból tanulni,hogy CSAK GAZDÁTÓL VAGY A GAZDA ENGEDÉLYÉVEL FOGADJUK EL AZ ÉTELT! elvet,mert az lenne a legtisztább.
És úgy,hogy ha már megtanulta megkérsz néhány ismerőst ,hogy tesztelje és mikor a kutya azt hiszi,hogy elmentél akkor jön az ember akit megbíztál és ha elfogadja azonal kiabálsz neki/szólsz neki,hogy tudja,hogy mindig figyeled (még ha nemis így van :).
Sok Sikert. ;)

Hát ezen az utolsón nagyon jót nevettem!:D
Az aztán a száraz kolbász,amivel már fenyíteni is lehet!:)
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!