Magyar vizsla mennyire tud nyugiban lenni?
Figyelt kérdés
Olcsókutyán írja: Mozgásigény nagyon változó. Ha vadászatról van szó, sohasem fáradnak el, viszont imádnak szunyókálni. DE: ha nincs lemozgatva, hajlamos rongálni. Akinek van vizslája: mennyire igaz ez? Eltud lenni otthon a nagy kertben napközben, amig délután haza nem érek, lemozgatni(sétálni, labdázni, játszani vele)?2010. jún. 9. 17:34
1/7 anonim 

válasza:

Hát megmondom őszintén...Volt főnököm szomszédjának vizslája van. Az is egész nap a kertben volt. És hát már szerencsétlen annyira unatkozott, hogy már a kerítést is meg kezdte... Tehát a vizsla elég kajla kutya, egy 8 éves vizsla is olyan kajla mint egy 5 hónapos, mondhatni örök gyerek.
2/7 anonim 

válasza:

nekünk vizslánk van és már kikészít teljessen.már azon gondolkodtam elajándékozom mert már nem bírunk vele.4 éves szuka szabadon engedem mikor haza érek kifuthatná magát játszok vele de ha kinnt van akkor csak fekszik max fut 3 kört,hameg nem engedem ki akkor meg vonyít.szabadon meg nem lehet egész nap hagyni mert vannal baromfiaink meg mindent szétszed a drága kis fülikénk.jól gondold meg hogy akarsz e.ha meg kis gyerek van vagy tervben van akkor nem ajánlom mert tényleg egy kajla kutyafjta.engem is fellök 21/l
3/7 anonim 

válasza:

Nekem 3 éves kan Vizslám van. Vele csak kölyökkorában voltak KIS gondok, míg a szomszéd 3 éves szukája a mai napig a lábtörlőt meg a papucsokat viszi el. Ha foglalkozol vele akkor nem lesz baj.
A szomszédé nagyon el lett hanyagolva, ezért szétszed dolgokat, a miénk már nem szokott rosszalkodni, mert 24 órából vagy 15-öt együtt töltünk.
4/7 anonim 

válasza:

Én lakásban tartok egy vizslát, háromszor viszem le, szaladgál, játszik a többi kutyával, hetente egyszer kirándulni is elviszem. Amikor otthon vagyunk alszik, pihenget, nekem semmi gondom vele Akkor is nyugiban van, ha egyedül hagyom...
5/7 anonim 

válasza:

Nekem kertes házban tartott Vizslám van. Viszont bent lakik velünk, naponta háromszor sétálunk, ebből kettő csak "dolog végzés", egy pedig nagy-nagy rohangálás, játék...stb. Nincs vele semmi gond. Nyugodt kutya, aranyos, kedves, nem szed szét semmit, nem bánt senkit, és soha nem lök föl senkit (ahogy azt valaki előttem írta...). Mondjuk én nevelem is a kutyámat, nem csak dísznek van a kertben, aztán "csináljon, amit akar" alapon otthagyom és halálra unja magát...
6/7 anonim 

válasza:

2. vagyok.én is foglalkozok vele.a páromé a kutya én két éve költöztem ide.megtanitottam hogy üljön le adjon pacsit feküdjön én rengeteget törödök vele de a párom nem igazán tanitgatta kiskorában és 2 évesen már nehezen lehet megtanítani mit lehet és mit nem.ezeket sikerült a fejébe vésnem de a tyúkokról és a szétszedésről nem tudom leszoktatni.vagy 20 tyúkot biztos eltett lábalól ha nem többett.ennyi
7/7 anonim válasza:
Szerintem nevelés kérdése. Két gyönyörű szuka vizslánk volt, az első Tücsi egy eszméletlenül kajla, komolytalan nyüzsgőgép, amire rátett még szerintem egy lapáttal, hogy az első tüzelésnél becsúszott neki a kiskutyaáldás (hála egy kóbor foxinak és a kerítésen tátongó lyuknak). Pár évvel később, került hozzánk a gyönyörű, nyugodt Nimród, neki néha jött egy hangya, feltámadt a vadászösztön és megszökött (erdő mellett lakunk, gyakran őzek jártak a kertben), Tücsi is vele tartott. Mindig megkerültek, aztán egyszercsak nem jöttek többet haza... Bízom benne, hogy valaki befogta őket és nem lettek kilőve...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!