Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ilyen feltételekkel lehet...

Ilyen feltételekkel lehet nagytestű kutyát lakásban tartani?

Figyelt kérdés

Nagyon régóta szeretnék kutyát és egészen őszintén leginkább egy nagy, szőrös, jól tanítható, barátságos kutyusra vágyom, aki igazán a társam lehet. Olvastam már nagyon sok eltérő cikket, véleményt a témában, egyesek azt mondják kellő figyelemmel, ráfordított energiával simán lehet nagytestű kutyát is lakásban tartani, míg mások szerint ez egyenesen állatkínzás, ezért egyelőre elég bizonytalan vagyok.

Amit nyújtani tudnék neki:

- amikor elhozom szerencsére meg tudom oldani, hogy 2-4 hetet itthon maradjak, így legalább amíg nem szokta meg ezt a környezetet, nem szobatiszta, nem lehet még utcára vinni, addig a nap 24 órájában mellette leszek

- részmunkaidőben dolgozom, így viszonylag sok időt itthon tudnék lenni vele és egy 3-4 órás séta kényelmesen belefér délután vagy este hétköznap is (reggelente sajnos csak maximum fél órát tudnék sétálni vele)

- hétvégén nem dolgozom, parkos, erdős rész mellett lakom, így sokat tudnék vele kirándulni is hétvégente

- tudom, hogy a kutyatartás nem csak sétákból áll és szívesen tanítanám, tréningezném is

- jó minőségű táp, megfelelő ápolás, orvosi ellátások (ezek persze alapvető dolgok, csak szerettem volna jelezni, hogy tisztában vagyok ezekkel a költségekkel, nem tájékozatlanul akarok belevágni a kutyatartásba)

Amit nem tudok:

- kis lakásban élek, itt rohangálni, nagyokat labdázni nem tudna a kutyus, ezért kicsit félek, hogy bent unatkozna

- nincs jogosítványom és a jövőben sem tervezem, ezért nagyon messzire, nagyon sokszor utaztatni nem tudnám, tehát például ha a legjobb kutyaiskola a város másik végén van oda nem tudnám elvinni heti rendszerességgel (persze van ismerős, aki alkalmanként nagyon szívesen segítene ebben)

Amit szeretnék:

- nagyon tetszik az agility és a "dogdancing", ha a kutya is élvezi, akár ilyen versenyekre is szívesen járnék, ezért is fontos szempont, hogy nagyobb testű, könnyen tanítható legyen

- fajták, amik tetszenek: golden retriver, német juhász, angol vagy ír szetter

Szóval ezek alapján kíváncsi lennék, hogy mit gondoltok erről, milyen tapasztalataitok vannak, a felsorolt fajták közül melyik szerintetek a legideálisabb ilyen körülmények között, illetve ezeken felül miket tanácsolnátok, akár kutyafajták, akár más benti kutyatartási praktikákkal kapcsolatban?

Minden véleményt és hasznos tippet előre is köszönök :)

2018. márc. 8. 16:07
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:

Újra köszi a sok hasznos tanácsot, tapasztalatot :)

Utolsó, igen a lépcsőház koszolásba eddig nem gondoltam bele, de örülök, hogy felhívtad rá a figyelmem, mindenképp megfogadom a tanácsod és erre is ügyelek. Szerencsére több kutyás is van a házban, remélem megértőek lesznek és ha összetakarítok magunk után szerintem nem is lesz probléma.

A lépcsőzésen is gondolkodom, hogy hogyan lehetne megoldani, mert félemeleten lakunk, tehát nem az ötödikről kéne mindennap fel-le lépcsőznie, de azért nem szeretném ha emiatt alakulna ki nála egészségügyi probléma, ezért inkább azon gondolkozom, hogy ezen a távon talán ölben is le tudnám vinni, majd lehet letesztelem magam, hogy egy 25-30kg-os zsákot fel tudok e cipelni és addig amíg nem érkezik meg a kiskutya edzem magam :D

2018. márc. 11. 17:32
 22/22 anonim ***** válasza:
100%

Mi a 3.on lakunk, én is eléggé tartottam ettől. Amíg elbírtam kézben cipeltem én is, olyan 15kgig bírtam. A megemeléssel most sincs gond, de azért egy hosszabb lépcsőzés már elég necces. Jó lenne majd kertes házba költözni, de sajnos muszáj lépcsőznie amíg itt lakunk. Ismerek egy német vizslát nem messze, ők is magasan laknak, szerencsére eddig még nem volt gond (7 éves). Remélem nálunk sem lesz :/

A lakásban a csúszós padló sem túl szerencsés, figyeljetek erre is :)

2018. márc. 11. 17:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!