Normális, hogy a műtét után ennyire kótyagos?
Pár napja kérdeztem már 7 éves szuka staffimmal kapcsolatban, hogy alig eszik, stb.
Ma kiderült, hogy kezdődő gennyes méhgyulladása van; ahogy észrevettem, hogy bágyadtabb, lassabb mint szokott, rohantam vele az orvoshoz.
Ivartalanítva is lett, gyönyörűen ment minden, rendben felébredt, már este 8 óta itthon vagyunk.
Engem viszont megijeszt, hogy a kutya teljesen KO: csak lógatja a fejét, teljesen maga alatt van, és néha elkezd reszketni. Nem találja a helyét, sem a fotel, sem az ágya, sem a szőnyeg nem jó, és egyik fekvőpozíció sem elég kényelmes. Lakáskutya, rengeteg helyre fel tud feküdni, de pár perc múlva már keresi a másik helyet.
Azért aggódom, nehogy a sok ide-oda szambázás miatt felszakadjon a varrat. A sebet egyébként nem piszkálja, szerintem fáj neki. :/
Normális, hogy műtét után ilyeneket produkál?
Attól függ, mikor volt a műtét. Ha azt mondod 8 óta vagytok otthon, gondolom nem sokkal előtte volt vége.
Kutyussalnem volt tapasztalatom, de nyuszi és cica esetében is a délelőtti műtét után jó este 7-8 óra felé voltak teljesen maguknál.
Szóval szerintem ez még normális.
3-tól 4-ig tartott a műtét, este 7-kor már hoztam haza. Nem érdekli semmi, de vizet ivott és a dolgát is rendben elvégezte.
27 kilós egyébként, ha ez számít valamit.
Valamivel élénkebb, de sokat nyög ahogy helyezkedik. A varrat szép, nem szivárog.
Még mindig nem az igazi, próbál a hasának megfelelő pózban aludni, mocorog.
Enni abszolút nem kíván, kakálni sem akar.
Sosem volt még ilyen "nagyműtétes" kutyám, a másik kutyám herélése egyszerűbben ment.
Köszönöm szépen, átadom neki! :)
A jelenlétem megnyugtatja, már tud mélyebben is aludni. Kezd tisztulni a tekintete, most már nincs olyan feje, mint aki bevágott 2 liter tablettás bort. :D Ivott egy keveset, a mozgása sem olyan merev.
Csütörtökre az orvos visszahívott minket egy kontrollra, varratszedés 1 hét múlva. Ha visszaesik, felhívom mindenképp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!