Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szeretett 6 éves vizsla...

Kamilla77 kérdése:

Szeretett 6 éves vizsla kutyám tegnap este megkapta kétszer is a legkisebb fiamat a szemem láttára. Mi történhetett vele?

Figyelt kérdés
Mivel ő sokat bent van, és még sosem csinált ilyet, nagyon meglepődtünk. Kizavartam, nyilván jobban féltem a gyermekemet. Aztán visszaengedtem és újból odakapott a gyermekemnek, aki csak meg szerette volna simogatni. Sosem bántjuk. Decemberben egy osztálytárs kisfiú arcát harapta meg, ő kórházba is került, de akkor úgy beszéltük az állatorvossal, hogy az alvó kutya felriadt és azért haraphatott. De ezt most éberen és a saját kis gazdájával csinálta. Mitől lehet ez? Mi erre a megoldás?
2018. márc. 4. 19:34
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
95%
Kaptál megoldást. Keress kutyakiképzőt, mer a hibás jelzéseiddel és viselkedéseddel teremtetted ezt a helyzetet. Fegyelmezhetted volna a kutyát, nem tetted. Szólhattál volna a gyereknek hogy hagyja békén a kutyát, nem tetted. Lásd be hogy hibáztál, annak érdekében hogy ne fajuljon tovább a helyzet. És tanuld meg a kiképzőtől hogy kezeld a kutyádat. Mert itt nem csak a kutyának kell tanulni.
2018. márc. 4. 22:09
 22/28 anonim ***** válasza:
48%
Aztán majd lehet sírni ha legközelebb a te gyereked köt ki kórházban. Ja, és vizslát ilyen időben nem tarunk kint. remélhetőleg fűtött helyre csuktad.
2018. márc. 4. 22:10
 23/28 A kérdező kommentje:
Nem írtam, hogy nem szidtam le! Persze, hogy megtettem! Utána vezettem ki. Most mindent leírjak? Lehajtotta a fejét, értette, hogy baj történt! Mikor újra behoztam (mínuszok vannak kint), akkor ismét elmondtam, hogy nagyon nem tetszik amit csinál. A gyerek meg akarta simogatni, mert megsajnálta amiért megszidtam. Akkor történt újra. Mivel hétvége van, gondoltam itt teszek fel kérdést, mert hétfő még odébb van, hogy telefonáljak bárkinek, aki ezzel foglalkozik. Nem véletlen írtam ide, mert nincs életem és itt levelezgetek jókedvemben...
2018. márc. 4. 22:16
 24/28 anonim ***** válasza:
91%
Akkor megpróbálom átfogalmazni: azt hogy visszavitted a családhoz, a kutya úgy értette hogy ennyi volt a büntetés.
2018. márc. 4. 22:35
 25/28 anonim ***** válasza:
27%
Kérdező hagyd. Itt akkor is te lennél a hibás, ha kinyalnád a kutya seggét minden nap kétszer, ennek ellenére torkon harapna mindenkit. Majd az itteni okoskák megmondják neked, hogy miért te vagy a bűnös, és a kutya nyilván nem tehet semmiről.
2018. márc. 4. 23:56
 26/28 anonim ***** válasza:
89%
Ivartalanítást javasolnék. Sok kutya ingerlékenyebb tüzelés alatt, sőt, valamelyik konkrétan agresszív is lesz ilyenkor. Mint nálunk, embereknél is, valamelyik rosszabbul, valamelyik jobban viseli ezt az állapotot. Ha ilyenkor fájdalmai vannak, akkor nyilván arra vágyik, hogy békén hagyják, és "nem volt vevő" a gyerek közeledésére. Nem kell emiatt kitenni a hidegbe, én azt ajánlom, hogy ilyenkor inkább zárd el a kutyust a másik szobába, vagy egyéb helyiségbe. Így nyugton lehet ő is, és a gyermek is biztonságban. Ha ilyen máskor nem fordul elő, csak tüzelés alatt, akkor valószínű, hogy az a baj. Ha máskor is megtörténik, akkor nevelési gondjaitok vannak, keressetek kiképzőt. És tényleg kérjetek időpontot ivartalanításra.
2018. márc. 5. 01:03
 27/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítő válaszokat! A kutyusom bent van, az előszobában (fűtött), lát minket, ha arra megyek, van simogatás és pár szó ugyanúgy számára mint eddig, csak a fiaimhoz nem engedem. Ma már telefonálok előbb egy állatorvosnak, s azután olyan szakembernek, akit ő javasol.
2018. márc. 5. 06:07
 28/28 anonim ***** válasza:

A hormonális változások befolyásolják a kutyák viselkedését is.

Egy tüzelő, vagy álvemhes, vagy kölykeit szoptató kutya viselkedése néha "meglepő" tud lenni. Az ivartalanítással ezek a problémák megoldhatók.

Lehet akár más egészségügyi gondja is, amire a viselkedése felhívhatja a figyelmet.

2018. márc. 5. 09:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!