Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szeretett 6 éves vizsla...

Kamilla77 kérdése:

Szeretett 6 éves vizsla kutyám tegnap este megkapta kétszer is a legkisebb fiamat a szemem láttára. Mi történhetett vele?

Figyelt kérdés
Mivel ő sokat bent van, és még sosem csinált ilyet, nagyon meglepődtünk. Kizavartam, nyilván jobban féltem a gyermekemet. Aztán visszaengedtem és újból odakapott a gyermekemnek, aki csak meg szerette volna simogatni. Sosem bántjuk. Decemberben egy osztálytárs kisfiú arcát harapta meg, ő kórházba is került, de akkor úgy beszéltük az állatorvossal, hogy az alvó kutya felriadt és azért haraphatott. De ezt most éberen és a saját kis gazdájával csinálta. Mitől lehet ez? Mi erre a megoldás?
2018. márc. 4. 19:34
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Nem bántotta a gyermekem. Sosem hergeltük, ugyanolyan családtag a kutya mint mi. Jelenleg tüzel...

Az, hogy megharapta az osztálytárs arcát, azt nekem úgy magyarázta az állatorvos, hogy egy alvó kutyát ha felriaszt egy "idegen", előbb üt, aztán köszön. Utána néztünk, vizsgálták a kutyámat, semmit sem találtak nála. A gyerekeim nem bántják, az erőszakot nem ismerjük, most is csak simogatásért nyúlt a fiam. Csattant a kutya fogsora. Rémisztő, mert sosem csinált velünk ilyet.

2018. márc. 4. 21:49
 12/28 anonim ***** válasza:
89%
Tüzel a kutya. Egyértelműen nyugtalanabb, agresszívabb. Az ilyen esetek- és sok betegség megelőzhetőek ivartalanítással.
2018. márc. 4. 21:52
 13/28 A kérdező kommentje:

Mivel nem pici már a legkisebb fiam sem, nem nyúzta, nem tépte. Ültünk az ülőgarnitúrán, ült velünk szemben és odakapott. Nem történt semmi különös.

Gyorsan kivittem, megsajnáltam, visszahoztam, a gyermek meg ismét csak simogatni akarta, hogy miért viselkedett így az előbb. A kutya megismételte. Természetesen azóta nem merem behozni, nagyon csalódott vagyok...

2018. márc. 4. 21:53
 14/28 anonim ***** válasza:

Ettől függetlenül egy normális kutyakiképző nem ártana ha látná.

[link]

2018. márc. 4. 21:54
 15/28 anonim ***** válasza:
85%

"Gyorsan kivittem, megsajnáltam, visszahoztam, a gyermek meg ismét csak simogatni akarta"

Na ITT lett nagyon elcseszve. Egy: Azt mutattad a kutyának hogy rendben van amit csinált. Kettő: Ha a kutya egyértelműen távol akarta tartani a gyereket- méghozzá agresszívan, akkor minek kellett hagyni hogy újra ugyanazt csinálja?

2018. márc. 4. 21:56
 16/28 anonim ***** válasza:
54%
Lehetsz csalódott, de ne a kutyában, ez egyértelműen a te hibád.
2018. márc. 4. 21:56
 17/28 anonim ***** válasza:
Egy kutyakiképző, akár amit fentebb is linketek, megoldás lehet. Te tudod, veled, hogyan viselkedik, szemtelen-e, el van-e kapatva, nevelve van-e, vagy csak a gyerekkel szemtelenebb. Hívj egy kutyatrénert! A legtöbb kutyát a gazdák b@sszák el, és mint már írtam, jön, hogy "öli a gyereket". Ha már bevállaltátok a kettőt, legyél felelős is ez ügyben!
2018. márc. 4. 22:04
 18/28 A kérdező kommentje:
Nem értem, ez nem a gyakori kérdések? Ha hibáztatnám magam, akkor a gyakori bűnbánat oldalra írnék! Természetesen nem tartom magam hibásnak, sem a gyermeket, de még a kutyámat sem. Nem változott semmi az életünkben, ez így jött egyszercsak. Gondoltam olyan valaki szól hozzá a témához, akinek van tapasztalata, nem pedig ossza a nagy magyar észt, de ez is csak átlag ha azt nézzük. Megoldást keresek, nem károgást. Köszönöm!
2018. márc. 4. 22:05
 19/28 anonim ***** válasza:
53%
Le lehet pontozni, ettől még a kérdező baszta el. A kutya egyértelmű jelzést adott hogy hagyják békén. Ehhez képest jóváhagyták a viselkedését, és újra macerálták. Mit kellett volna a kutyának tenni? faxot küldeni hogy "kopjatok már le egy kicsit?"
2018. márc. 4. 22:06
 20/28 anonim ***** válasza:
11%
Nem látatlanban kell tanács, hanem szakértő a kutyádhoz, ha már együtt nem megy a kölyköd és kutya!!!!!!!!!!!
2018. márc. 4. 22:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!