Milyen kutyafajtát ajánlanátok egy első kutyagazdának? Itt vannak a kikötések
Kikötések:
A nagysága tacskótól Golden Retriverig legyen.
Ne legyen nagyon nagy, hulló szőre
Családbarát
Nem nagyon agresszív
Nyáron aludhasson kint is
A pitbull támadások mögött többnyire a gazdák állnak, a cikkből kiderül hogy a retriverek semmivel sem szelídebb kutyafajták.
Nem mondom hogy kisangyal az összes pitbull, de nem agresszív kutya addig amíg a a gazdája azzá nem teszi.
Én ugyan nem pontoztam le a pitbullos válaszolót, de kezdő kutyásnak én sem ajánlanám. Kellő határozottság híján veszélyes lehet.
Mondok példát:
Van egy neveletlen labrador az utcánkban. Néha poénból megmássza a kerítést és elindul világot látni. Havonta egyszer biztosan hazaviszem, mert hazafelé belebotlok, hogy épp sétáltatja magát. Odamegy más kutyákhoz és játszani akar velük. Nuku agresszió, szimplán csak tolakodó.
Másik ilyen szökevény egy pitbull. Nemrég lett veszélyessé nyilvánítva, mert kettéharapott egy kistestű kutyát. A kutyus a gazdijával sétált és valamiért ez a pitnek nem tetszett.
A pitet nem harcoltatták, csak nem volt nevelve.
Most ezzel nem azt akarom mondani, hogy a kérdező kutyája neveletlen lesz, csak azt, hogy az ember az első kutyájánál általában elkövet hibákat, ami a tapasztalanságból adódik. És vannak olyan fajták, ahol a hibák elkövetése nagyobb galibát okoz, mint egy átlag kutyánál.
Ilyen a pitbull, amstaff és a pásztorok.
"hazafelé belebotlok, hogy épp sétáltatja magát. "
:D :D
Amúgy nekem is a vizsla jutott eszembe, de valóban mozgás és foglalkozás igényes.
És TE mit tudsz biztosítani a kutyának?
Napi hány séta?
Hétvégén milyen mozgás?
Ovi/suli?
Télen bent lehet akkor?
Mennyit szántok rá?
Így vaktában én nem mernék pitet ajánlani. Nekem is az van. Tapasztalatlan, első kutyásoknak semmiképp. Főképp azért mert terrier.
Tehát méretileg kis,közép és közép-nagy kutya legyen, rövid vagy közép-hosszú szőre legyen és ne legyen túl bundás.
Az alábbiak főként nevelés kérdése:
Családbarát
Nem nagyon agresszív
A gond az, hogy nem tudunk semmit, hogy mit adsz neki. Gondolom benti kutya lesz. Napi hány órát szánsz rá? Hányszor és mennyi ideig fogod sétáltatni, játszani vele, tanítani? Mennyit szántok a kutya vétel árára?
"Szeretnék egy autót. Legyen kék színű, legyen jó gyors, de olyat szeretnék, ami véletlenül sem üt el senkit. Mit ajánlotok?"
Fogod a fejed?
Mi is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!