Első saját kutyának vehetek kuvaszt?
Voltak kutyáink, sőt kuvasz is, bár arra már nem emlékszem.
Nagyon-nagyon tetszik, hatalmas kutya, a célra is megfelel.
Eddig németjuhászt szerettem volna, de nem kuvasz kell. Természetesen kerítésbe, nem láncon fogom tartani.
Nem tartom buta kutyának.
A buta kutya az, mikor a szomszéd tacskója kijött az útra, utánam jött és szétharapta a bokámat.
Ha a területét védi nem buta kutya, hiába mondják nekem is.
25 éves vagyok. Legalább 6 kutyám volt
Nem jártam velük kutyaiskolába.
De nem hinném, hogy életem végéig várnom kellene.
Gondolom, külön költöztél. Első kutyának kuvaszt inkább ne, hiába volt otthon nálatok már kuvaszotok.
Ha mégis ezt a fajtát választod, akkor készülj fel rá, hogy rengeteg törődést, időt, energiát igényel. Milyen kerítésbe akarod tartani? Kennelre gondolsz?
Még jó, hogy nem láncon akarod tartani... Inkább még ne legyen kutyád, fel kéne nőni hozzá. Tudom, miről beszélek, nem oltani akarlak.
Én mindenkit lebeszélnék a pásztorkutyákról, akinek nincsen elegendő kutyás tapasztalata.
Mi a célod vele egyébként? Írtad a kérdésedben, hogy megfelel a célodnak.
A szukánk kifejezetten szelíd kutyus volt, de régen volt, alig emlékszem.
Egy hegyes helyen lakunk, elzárt, házat őriz. Kertben lenne, nem kennelbe zárnam.
Én nem félek, nem kezelhetetlenebb, mint a németjuhász. Nekem azt se volt szívem soha láncra kötni, főleg nem egy ilyet.
Sokan utaljáknezt a fajtát, ennyi erővel 60 éves koromig is várhatnék vele, akkor is első kutya lenne. Illetve hiszem, hogy van elég időm és energiám hozzá.
Csakis szukát szeretnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!