4 hónapos Golden retrieveremmel mehetek futni naponta 1-szer?
vagy hetente 2-3-szor?
mert imád futkározni, és sétálni is szeret de fogyóznom kéne és így könyebb lenne:) lenne vmi ami rávenne a futásra
úgy gondoltam hogy vagy reggel amikor még nincs meleg vagy este amikor már nincs meleg
mit gondoltok? megterhelné még őt?
igazából nem nagy távra gondoltam olyan 10-15 perces futásra, és sétálnánk is közbe...
mert olvastam hogy ezek a fajta kutyák szeretnek futni, és nem lehet elég hamar elkezdeni
Olyanok kíméljenek akik ezt írnák-y Hülye vagy azt a pici kutyust futni vinnéd, nem való neked kutya stb...
mert nem kiképző táborba szeretném vinni
köszi:)
Te jó ég, nem kicsit értettél félre mindenkit.
Én speciel azt írtam, hogy ne futtasd, hanem sétálj vele. A séta igenis hasznos és fontos, legyen akármekkora a kert. Szó sincs arról, hogy a kutya egész nap a kertben senyvedjen egy életen keresztül. A kérdésed konkrétan a futásra vonatkozott, és arra is válaszoltunk, hogy na, azt ne. De sétálni viheted, persze!
Csak ahogy a te se bírod a futást 15 percnél tovább, úgy a kutyának sem tesz jót a hirtelen, nagy megterhelés. Normális esetben az ember is edz, bemelegít a futáshoz, és fokozatosan emeli a futás idejét, tempóját (több hét alatt, amíg a teste, fizikuma, és a kondíciója is hozzá edződik). Ez a kutyára is ugyanúgy érvényes, különösen, hogy még csak kölyök. Nála sem szabad dirr-durr belevágni, és azonnal sokat futni vele. Előbb szokjon hozzá a napi sétához, rendszeres kinti mozgáshoz, edződjön meg, és fejlődjenek ki a csontjai, ízületei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!