Csivava, yorki gazdik oda meritek engedni a kis kutyátok más nagyobb kutyához?
Két amstaffom van, de én oda merem engedni őket a habzó szájjal őrjöngő, életképtelen, 3 grammos fenevadakhoz. Az enyéim nem félnek a törpekutyáktól, nem szoktam felkapkodni őket.
Viccet félretéve, ne féltsd azt a kis vackot. Ő is kutya, szocializálni kell, társaságba vinni. Ha minden 2 kilónál nagyobb kutyától félted, lesz majd egy elmebeteg, acsargó agresszorod, akin egyébként is röhögnek, nemhogy amikor elpattan az agya...
Nem gyerek. Kutya.
Nem értem miért kellene odaengedni. Itt a kutya életével játszok,és engedtessék meg hogy nem hazárdírozok nap mint nap azzal,hogy odaengedem a nagy kutyához az meg gondol egyet és egy harapással kivégzi mert zsákmánynak tekinti a kisebb állatot. Utána a gazdája majd azt mondja :hogy bocsi minek engedted ide ? Meg amúgy még ilyet nem csinált sorry.. Szóval ebből én nem kérek.Csak egyetlen egyszer kell hogy megtörténjen a baj.
A nagyobb kutyák gazdái könnyedén okoskodnak mert egy rotweilert vagy kaukázusit nem fog egy másik kutya 10mp alatt megölni ,azok percekig tépik egymást nehezen okoznak súlyos életveszélyes sérülést a másikban,van idő cselekedni szétválasztani őket.
Szocializálódni meg a többi kisebb kutyával ugyanúgy tud. És azoknak a gazdáik is bőven sok rémtörténetet mesélnek ,nem egynek már nagyon súlyosan megsebesítette a pórázon vitt kutyáját egy másik, hiába ő nem engedte oda a másik odarohant és támadt.Egyiknek meg a kölyök 5 hónapos bologneset ölte meg majdnem pitbul amelyik valahonnan kiszabadult,csak az mentette meg hogy idejében felkapta és a párja lefújta gázsprayvel a megvadult kutyát amelyik a karjából akarta kienni a szerencsétlen kölyköt.
Én is tudnék rémtörténetet mesélni. A kis pincher úgy játszott, hogy csipkedett. Mit csipkedett, tépett. Az én ebem kötött ki állatorvosnál, mert lágyékon marta, meg véresre cakkozta a pofáját. Merthogy az én nagytestű kutyám (golden reti) megtanulta, hogy a piciket nem bántjuk, és nem kapott oda rögtön.
Utána én lettem a köchög gazda a környéken, mert közöltem a nyanyával, hogy felrúgom a patkánnyal együtt, ha a közelünkbe jön még egyszer. Az meg ugye elterjesztette, mekkora ro.hadék vagyok, pedig az utyuluputyulija csak játszani próbált, és milyen antiszociális kutyám van.
Ennyit arról, hogy a kistestű kutya a kicsikkel is tud szocializálódni. Ha a gazda fenyegetésnek éli meg a nagytestűeket, a kutya is annak fogja. A gazda a falkavezér, neki kell megmutatnia, hogy nem állandó fenyegetés a többi kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!