Mit tehetek? Hogyan kaphatnám vissza a kutyámat?
Az exem vett egy kiskutyát anno amikor együtt voltunk.
Mivel én voltam vele, én foglalkoztam vele a legtöbbet az én nevemre került a kutya(chip).
Volt párom nem nagyon foglakozott vele, csak dicsekedett mindenkinek milyen okos a kutya. Mindent én tanítottam neki.
Szakítottunk, és a kutyát elvitte.
Azé a kutya, aki a chip-en szerepel.
Kérj rendőri segítséget, vagy állatvédőkét és menj a kutyáért!
De igen!
Mondd meg nekem hogy egy talált, chip nélküli keverék kutya esetén kinek és honnan lenne mindenféle dokumentációja?
Befogadom, chippeltetem és onnantól kezdve az enyém.
A kérdésben szereplő kutya is ha elkóborolna és megtalálják, azt értesítik, aki a chip-en szerepel, anélkül, hogy adásvételi szerződést, vagy bármit kérnének tőle.
Te képtelen vagy felfogni, hogy ez esetben NINCS(!) adásvételi és így törzskönyv sincs?
Most nem az a kérdés, hogy egy tenyésztőtől adásvételivel vásárolt fajkutyával mi a rendszer, hanem erről az esetről.
Itt törzskönyv hiányában egy keverék kutyáról beszélünk, aminek az egyetlen dokumentációja ami a gazdája személyére utal, az a chip.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!