Hogyan fogadta a párotok/partneretek, hogy a kutyák az életetek/hobbitok?
Itt most valójában azokra az emberekre gondolok, akik már kutyások voltak mikor összejöttek a párjukkal. Egyszóval, mennyire volt hatással a kapcsolatra, negatívan és pozitívan is. De persze arra is kíváncsi vagyok, hogy akik már együtt voltak és utána jött a kutyázás, mennyire változtatta meg a kapcsolatot.
Még ah kérhetném kort tudnátok mondani? Csak érdekelni, hány évesen ki, hogy reagál :)
Nálam ez a mérce, hogy egy pasi hogy áll a kutyához. Ezért igyekszem mihamarabb bemutatni őket egymásnak. Ha egy pasira mondjuk nagyon nyomul (pl ugrál) és az nem tudja egy szóval letiltani, hanem hisztizik, hogy szólj rá, az nem az én emberem.
Jelenlegi kapcsolatomban komoly gondot jelentett, ugyanis ő meg macskás (volt), és idővel előállt a helyzet, hogy választani kellett ktuya és macska között. Nagyon okosan odaadta a cicát az ex barátnőnek, pontosan tudta, hogy ha a macskát választaná, éngem is elveszítene.
Mondjuk emiatt fájó pont is neki a kutya, hiszen ő az a lény, aki miatt meg kellett szabadulni a cicától. Amúgy eljátszik vele, de nem különösebben szereti, felelősséget (pl. séta, etetés) csak szélsőséges esetben vállal, ha mondju beteg vagyok, vagy ilyesmi. Csak a cuki részét szereti. Viszont mivel nem kötődik lelkileg a kutyához, ő maga a megtestesült falkavezér, ezért kutya istenként tiszteli. Én etetem, én sétáltatom, én járok vele iskolába, de ha kettéválunk egy sarkon, akkor a pasim után megy inkább. Etetésnél miután azt mondom, hogy megeheted, ránéz a pasimra, és tőle is engedélyt kér.
Viszont most, hogy komolyabban elkezdtem kutyázni, kicsi kínlódik ezzel, mert ez ugye nem közös hobbi, hanem a vele töltött időből vesz el. Viszont örül annak, hogy én valamiben ennyire megtaláltam magam.
Érzékeny kérdés a kutya, és a legtöbb konfliktusunk is vele kapcsolatos, de eltűri, és ezzel is azt bizonyítja, hogy szeret.
Sziasztok!
33 éves nő vagyok.
Nekem van rossz és jó tapasztalatom is.
Mióta kutyám van, nem volt igazából tartós kapcsolatom.
Volt egy pasim, akinek szintén volt kutyája, és imádta az enyémet is. Itt nem a kutya volt a probléma.
Egy másik pasimnak szintén volt kutyája, de neki más elképzelései voltak a kutyatartásról mint nekem. Én iskolába járok a kutyámmal, nagyon sokat foglalkozok vele (lakásban lakunk). A srácnak kerti kutyája van, nem is foglalkozik vele. Itt a kutya miatt mentünk szét, mert szerinte túl sokat foglalkoztam a saját és természetesen az Ő ebével is.
Most van kialakulóban egy kapcsolatom. Imádja a kutyámat, bár még nincs szó semmiféle összeköltözésről, de eddig sinen van a dolog.
Szóval vegyesek a tapasztalataim, de egyet bátran állíthatok. Ha választanom kellene egy pasi és a kutyám között, gondolom egyértelmű melyiket választanám.. :):)
(az ebemet)
Össze szerettük volna szoktatni őket, de nem ment. Egy ideig el voltunk úgy, hogy a cica a galérián lappangott, és olyankor evett/ivott pisilt/kakilt, mikor sétáltunk, meg igyekeztem minél többet elvinni otthonról a kutyát. De szegény cicának ez egy áldatlan állapot volt, ráadásul mivel sose látott korábban kutyát, azonnal vagy támadott, vagy menekült, ha találkoztak, és a kutya meg folyamatosan minden idegszálával figyelte a neszt, amit a cica csinált. Igazából hosszú távon megoldódhatott volna, de munka miatt külfödre kellett költöznünk, és kutyás lakást se volt egyszerű, nem hogy olyat, ahova kutya és cica is jöhet, ráadásul galériás, hogy szegény cicának legyen menekülés útvonala is. És itt jött a döntés. Nekem is borzasztó volt, mert pontosan tudtam, hogy mit éreznék, ha nekem kéne lemondanom a szeretett állatról, és mindig is úgy voltam vele, ahogy te, hogy sosem kérnék ilyet senkitől. Szerencsére nem is kellett kérnem, mert magától mondta, hogy akkor a cica az exhez költözik. Tudom, hogy milyen nehéz volt ez neki, és maximálisan tisztelem őt amiért ekkora áldozatot hozott értem. Egyébként én is nagyon szeretnék cicát, nagyon szeretem a cicákat, és valószínű, hogy a mai tudásommal már egy kiscicához hozzá tudnám szoktatni a kutyámat, de a két felnőtt állat összeszoktatása kudarcot vallot... Most meg már ő nem szeretne, mert azt mondja, neki van cicája, és amíg ő él, addig nem kell neki másik. Rendszeresen látogatja amúgy, úgyhogy olyankor én is nyelek, mivel a volt barátnőnél van.
Egyébként pont akartam ezzel kapcsolatban kérdést feltenni, hogy vajon egy új cicát ha valahonnan szereznék, és azt mondanám, találtam, vagy ilyesmi, akkor még inkább tüske lenne-e benne, vagy valamennyire megnyugtatnám...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!