Daganatos a kiskutyám! Mik a tapasztalatok, aki hasonló helyzetben volt vagy van?
14 éves bolognese kiskutyám, de mindenki 7-8-nak nézi mindig. Egy hete fedezték fel az orvosok a daganatot. El is mentünk komolyabb kivizsgálásra, ahol kiderült, hogy rossz indulatú, valószínűleg a méhfalban van, de nem agresszív, 3-4 hónapja lehet benne ezt is mondták, illetve hogy nagyon nagy. 10-10 cm-es daganat. 2 nap múlva megyünk mri-re mert ott tudják megmondani, hogy műthető e, de valószínűleg félig ránőtt az aortára, így lehet nem műthető.
Valaki hasonló cipőben? Ez a 3-4 hónap soka időnek számít? Ha esetleg nem műthető mennyi ideig élhet fájdalmk nélkül? Lehet, hogy esetleg nem nől tovább?
Jelenleg semmi panaszt nem okoz neki. Teljesen jól van, jó hangulatban.
12 éves kutyusomat decemberben műtötték daganattal, neki a vállán volt egy jó sárgadinnye méretűnyi daganat. Kb. egy hét alatt nőtt meg neki :/ :O
A Brokkovet tablettát kifejezetten daganatos kutyáknak ajánlják, nézzél utána, kb. 3 ezer ft egy hónapra és ha nem is csökkenti a daganat méretét, de lassítja a növekedését. Próbáljátok ki.
10 eves kutyamat a 3. allatotvoshoz vittem.
Most a Szt Istvan Egyetem kisallatklinikajan voltunk. 1. Nap 40 000 huf-ot hagytunk ott. Szamla helyett egy nyomtatott papirt kaptunk az osszegrol. Frlirtak cliont,h biztos belgyulladasa van.
Most 2. alkalommal hasi ultrahangon voltunk: 13 000 huf! Azt mondtak,h van vmi a hasaban 10 cm atmeroju es nem odavalo ,de nem tudjak mi. Valszeg daganat. Nem mutheto,mert kozel van a szervekhez. Sorszamozott szamlatombbol kitepett szamlat itt se kaptam.
Itt is otthagytam 56 000 huf-ot es semmi eredmeny.
Azt mondtak,h ok nem tudtak volna sehogyse megelozni. Hiaba hordtam evente orvosi vizsgalatra.
A veszettseg oltast evente adjak a benne levo eletveszelyes higanytartalommal. Amikor a betegtajekoztato 4 evre szavatoljs a vedettseget.
A csip is elcsuszott a nyakahoz.
Az elozo allatorvos se tudott segiteni. Fogyaszto szert adott neki. O utca 36. Szamlat ott se kaptam a kifizetett 30 000 huf vizsgalatokert.
Minden nyaron utazas elott megvizsgaltattam 8000 huf-ert. Ott se vettek eszre egyik evben sem.
A kovetkezo kutyam allatorvos kozelebe se viszem. Csak mergezik es nem segitenek.
Minden nap sportoltunk 10 ev alatt ,foztem neki. 10 evig soha baja nem volt. Ilyesztoen izmos ,eros es gyors volt.
4-es vagyok kedves Kérdező.
Hogy a kérdésedre válaszoljak, Tücsikének babszemnyi emlődaganattal kezdődött úgy 2 éve, az változatlan nagyságban van jelen, nem növekedett.
Viszont ehhez az emlőjéhez közeli, jobb hátsó combja belsején növekszik az izmon egy daganat, amit csak a lába combtőtől való amputálásával lehetne eltávolítani és az is kétséges eredményt hozna.
Ezt természetesen nem vállaljuk egy 13 éves, szívbeteg (tachikardiás) kutya esetében.
Életünk során megtanultuk elengedni az idős, beteg kutyáinkat, bár kegyetlenül megszenvedtük mindegyiket, miközben a gyógyításukért az előzményekben a végtelenségig elmentünk.
Sokszor az anyagi lehetőségeinken is túl, mert nem vagyunk gazdag emberek, ennek ellenére az egyik (12 éves) kutyánknak tavaly 160ezer Ft-ba került, hogy újra egészséges legyen, de ő nem rákos volt.
Erre ráment a bejárati ajtóra gyűjtögetett pénzünk, de nekünk megérte.
Minden daganatos kutyám esetében elgondolkozom, hogy miért pont a kutyákat sújtja ez a borzalmas betegség, mert a cicáink között ez még soha nem fordult elő.
Eleinte arra gondoltam, hogy esetleg a városi séták alkalmával nyelik az autók gőzeit, gázait, de 20 éve falun élünk, olyan helyen, ahol gyakorlatilag nincs autóforgalom, mégis rákosak a kutyák.
A legvalószínűbbnek érzem az ivóvíz problémát - ezzel emberek esetében is komoly formában foglalkoznak, mind ezidáig kevés sikerrel - és lehet, hogy nem járok messze az igazságtól.
Most 2 kutyánk és 3 macsekunk van, de mivel idős emberek vagyunk, már nem akarunk újabbakat magunkhoz venni, mert mi lesz velük, ha mi elmegyünk?
De ha fiatalok lennénk, ezekkel a tapasztalatokkal csak szénsavmentes forrásvizet (nem ásványvizet!) innánk és itatnánk a kutyáinkkal, amit egyes helyeken palackozva is árulnak.
Kedves Kérdező!
Nagyon-nagyon sajnállak!
De most ne szomorkodj nap mint nap, mert a kutyus átveszi a hangulatodat és ez nem tesz jót neki.
Majd az MRI után elmondják az állapotának a mértékét és tájékoztatnak a lehetőségekről.
Te jó gazdiként és barátként annyit tudsz tenni, hogy felelős döntést hozol és ha eljön az idő, akkor nem hagyod szenvedni, hanem elengeded, a leghumánusabb módon.
De ahogy már írtam is, ez lehet még akár 1-2 év is, bízzunk benne!
A legjobbakat kívánom a kutyusnak és neked is, kitartást és rengeteg lelkierőt!
Előző vagyok
Azét válaszoltam a kérdésedre 4-esként, mert a 2-es is én voltam.
#1 válaszoló vagyok.
Emlődaganata volt, ami már több helyre is átterjedt neki. Lábán, hasi tájék. Ezért nehéz szívvel, de elaltattuk hogy ne szenvedjen, de a mai napig hiányzik és mindig oda nézek ahol régen feküdt :)
Ez volt augusztusban, mikor az altatás történt.
Kedves 12-es!
Nagyon sajnálom, teljesen együtt érzek!
Felháborítónak és pofátlanságnak tartom, amit van képük elkérni az embertől, csak mert tudják, hogy az a “szerencsétlenhülye” úgy is kifizeti. Visszaélnek a helyzetükkel, mert tudják, hogy bármit megtennénkbértük! És csak vizsgálatokról beszélünk! Ettől még nem gyógyulnak meg a barátaink. Borzasztó.
Tisztelet a kivételnek persze...
Kedves Négyes (és Kettes)!
Nagyon szépen köszönöm az együttérző szavait és a kedves bíztatást!
Külön megköszönöm, hogy átadta tapasztalatait! Sajnos családunkban egyre kevesebb az idősebb és ez által bölcsebb rokon. Mindig úgy gondolkodtam, hogy az idősebb emberek bölcsességének nagyon nagy hasznát lehetne venni, de manapság ez teljesen értékét vesztette, ami magy butaság.
Régebben ez sokkal jobban működött.
Köszönöm! Utána olvasok a tapasztalatainak bízva a pozitív jövőben, hiszen van egy fiatal kutyusom és nyáron érkezik a következő.
Életemben most először kerültem ilyen helyetbe és borzasztóan fájdalmas, de jó tudni, hogy vannak olyanok, akik hozzánk hasonlóan élik meg az állatok szeretetét.
Köszönöm mindenkinek, hogy megosztotta tapasztalatait és együttérzését!
Ma 17:00-ra visszük MRI-re. Utána okosabbak leszünk...
Köszönöm!
Kedves Első válaszoló!
Köszönöm Neked is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!