Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti hogyan reagálnátok hasonló...

Ti hogyan reagálnátok hasonló helyzetben? Esetleg tapasztalatok?

Figyelt kérdés

A minap a kutyaparkban voltunk a kutyusommal. Ő, ha el van engedve a parkban kifejezetten szelíd, egyáltalán nem verekedős, sőt talán még egy kicsit félénk is. Eddig akármilyen éles helyzetből azonnal el tudtam hívni, ám ma megtámadta egy másik, szintén nagytestű kutya. Ő épp oda akart menni a többiekhez, mikor az egyenesen elébbeszaladt és nekitámadt. A gazdája eközben meg csak állt majd 10 méterrel odébb és csak azt hajtogatta, hogy hagyjam, majd ők lerendezik egymás közt. Az enyém próbált védekezni, azaz igazából csak hárítani a másik kutya támadását, de hiába próbált mögém jönni, ahogy mindig szokott, a másik egyszerűen nem akart leakadni róla. Vágül nagy nehezen sikerült egymagam szétválasztanom őket, mire a másik gazda is végre odaméltóztatott jönni, és csak annyit mondott, nem kellett volna közbeavatkoznom, meg is sérülhettem volna... Egyszerűen nem fér a fejembe, mit kellett volna tennem? Végignézni ahogy összeverekszenek? Nektek mi a tapasztalatotok? Véleményetek? Beletelt egy kis időbe, míg sikerült megnyugtatnom a kutyám, és még igy is jó ideig a kürnyéket figyelte, merre tudna elmenekülni... Először történt velünk ilyesmi és teljesen össze vagyok zavarodva...

Köszönöm szépen előre is!

2015. máj. 4. 00:47
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mit kellett volna... elkerni a nevjegykartyajat, hogy legyen hova kuldeni az allatorvosi szamlat, ha megis torteni valami...
2015. máj. 4. 01:24
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is szétszedtem volna őket, de még képen is nyomtam volna a másik gazdáját. Ez nem egy viadal,hogy majd ők eldöntik. És ha agresszív a kutyája, ne engedje szabadon, vagy nevelje meg. Mi lesz ha egyszer egy pici kutyára megy? Az én tacsimat majdnem megölte egy kuvasz..de leszedtem róla nagy nehezen így megúszta pár műtéttel és több hónap rehabbal. Szóval jól tetted,hogy szétszedted őket!
2015. máj. 4. 01:31
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is leszedtem volna.Olyan nincs,hogy a kutya intézkedik,a gazda meg csak nézi.Ez a részéről egy fėlreértelmezett helyzet volt.A gazdának meg megmondanám,hogy következő találkozásnál,ne engedje ránk az ebét.
2015. máj. 4. 06:26
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Egyértelműen jól tetted, hogy szétszedted őket.

Nem nagyon értem, hogy a másik kutya gazdija honnan szedte ezt a "majd lerendezik egymás közt" dolgot, de eléggé el volt tévedve. Egyrész5, mert mint valaki írta is, nem kutyaviadal, nem is beszélve arról, hogy súlyos, akár halálos sérüléseket is okozhatnak egymásnak. Egyrészt az az ember nincs tisztában a kutyázás szabályaival, szerintem tart a saját kutyájától (neki kellett volna odamenni a kutyáját leezedni a tiédről).

Gondolom ha valami lett volna a kutyáddal, és most az orvosi ellátást ha most fizetné, akkor nem lenne ilyen roppant okos.

Hogy én mit tettem volna?

Szerintem hasonlóan mint te, megpróbálom őket szétszedni, de a kedves gazdinak még a helyedben adtam volna egy nem túl kedves (fogalmazzunk így) oktatást....

2015. máj. 4. 07:12
 5/9 the kinologist ***** válasza:
89%

Üdv nektek!

Csatlakozom az előttem szólókhoz! Mondjuk én megkezdtem volna azzal a másik kitya szocializációját, hogy lerugdosom a sajátomról! Ha már az a f... nem tette meg! Ezzel legközelebb eszébe sem jutna a másik kutyának, hogy beleálljon a gazdi mellett lévő kutyába. Majd folytattam volna azzal, hogy a másik gazdit orrba vertem volna, ezzel meg megtanulta volna, hogy a döntéseinek súlya van, ami nem a kutyának fáj, hanem neki! Így el van kerülve a kórház és a számlák, meg tettünk a közösségért is! 😁

2015. máj. 4. 08:15
 6/9 anonim ***** válasza:
24%
Valóban támadott a másik kutya?
2015. máj. 4. 10:22
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

6, ez teljesen lenyegtelen a kerdes szempontjabol.

Ha valaki szol, hogy fegyelmezze meg a kutyajat, akkor nem a "elrendezik maguk kozott" a megfelelo valasz.

Mondjuk, itt teljesen egyertelmu a szitu. A kerdezo no (ferfiak nem szoktak a kutyajukat kutyusnak hivni, foleg ha nagytestu :) a masik gazda meg igazzy tokos pasi, kan kutyaval, gondolom.. szoval, "nehogymar egy no jobban tudja mint en, a _ferfi_!" tipikus esete az egesz. Meg csak nem is a kutyakrol szol, valojaban...

2015. máj. 4. 10:34
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Jól tetted! Nagyon is!

Ne legyél összezavarodva. TE vagy a kutyád gazdája, TE döntöd el meddig hagyod elmenni a másik kutyát. Mindig lesznek majd más gazdák akik okosabbnak hiszik magukat vagy belepofáznak a nevelési módszereidbe. Nekem is okoskodnak néha ,más gazdák, pl.:

-hadd ugasson folyamatosan, megállás nélkül elvégre kutyafuttatón vagyunk

- majd ők lerendezik egymás között

- agresszív a kutyám (persze, mert odakap a 3x nagyobb kutyának amikor az ráhajol meg rátapos, meg próbálja meghágni)

- túl lágy szívű vagyok és nem szidom le eléggé a kutyámat, ha rosszat csinál (én amondó vagyok, hogy sokkal hatásosabb egy kis lelki ráhatás, mint a fizikai). A "kedvencem" amikor az én közepes testűm és egy nagytestű összekapott egy frizbin. Én nő vagyok, a másik gazdi pasi. Gyorsan szétszedtük őket, a másik gazdi először jól fejbe verte a sajátját és aztán mikor én fogtam és leszidtam a sajátom, az enyémet is készült oldalba rúgni! Na akkor ráripakodtam, hogy más kutyáját eszébe ne jusson rugdosni, nézett rám mint hal a vízben.

Én se csesztetem soha más kutyáját, pedig nem egy olyan volt már amelyik nekiment volna az enyémnek, én max. megfogom őket aztán a gazdi meg intézkedjen...Legutóbb egy kis terrier akart a torkának menni mikor lefeküdt, na azt hámjánál megfogtam és szóltam a gazdinak, hogy intézkedjen.

Volt, hogy az enyém összeverekedett egy boxerrel, ott is csak állt a gazdi és visítozott én meg megfogtam először az enyémet utána a boxert és akkor jött a gazdi végre és leszidta ő is a kutyáját, én is az enyémet. Utána szent volt a béke, gazdival azóta is jóban vagyunk.

Ha nagyon tutyimutyi egy másik gazda, ne várj rá, intézkedj TE, ha úgy látod a kutyád veszélyhelyzetbe került.

Az más dolog, ha csak összemorognak, odakapnak egymásnak, de mikor már tovább durvul, akkor közbe kell lépni.

Az én kutyám egyébként egy vérbeli terrier keverék, nagyon nagy az arca meg önkéntes igazságosztót akar játszani sokszor, de én soha nem hagyom, hogy ok nélkül csesztessen egy másik kutyát. De még ha oka is van (pl a másik provokálja), de elveti a sulykot és túl durván szól vissza, akkor meg leállítom (ilyenkor nem szidom le, csak egy hanggal jelzem neki hogy elég lesz ennyi).

Eleinte elég bunkó kutya volt, most már nagyon szépen elvan bármilyen kutya társaságában és ez annak az eredménye,hogy mindig résen voltam és közbeléptem, mikor ő provokált és csesztetett vagy amikor őt csesztették! Utóbbi is nagyon fontos (mint ahogy a te esetedben is ez történt), a gazda ugyanis nem csak fegyelmezi, de meg is végi szükség esetén a sajátját. És ezért is tetted nagyon jól, hogy közbe léptél, hidd el, sokat emel a tekintélyeden a kutyád szemében, hogy TE intézkedsz és megvéded, ha kell.

Enyém is jobban hallgat rám egy bizonyos eset óta. Két kopó elkezdte kergetni és ugattak rá, először játék volt, utána bedurvultak és terrorizálták az enyémet, akin láttam, hogy már baromira nem élvezi, pedig igazi kis Rambo kutya :D. Oda is szaladt hozzám, na akkor lehajoltam, megfogtam a sajátomat, aztán egyenként elzavartam a két másik kutyát (rájuk mutattam és Csitt!, meg hessegettem őket elfele). Mindkét kutya hamar vette a lapot, enyém meg farokcsóválva jött utána mellettem.

Egy szó, mint száz: a Te kutyád, ha látod, hogy segítségre szorul, segíts neki, az okostojásokat meg sz.rd le. :D

2015. máj. 4. 12:01
 9/9 anonim ***** válasza:
*védi
2015. máj. 4. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!