Mi baja lehet a kiskutyamnak?
Sziasztok.eloszor is koszonom hogy elolvassatok es valaszoltok.
Van egy kutyusom,nemet juhasz kb. 2-3honapos.nem tudom pontosan mert a parom a fonoketol kapta mivel regota szerettem volna egy kutyust,a fonoke az utcarol szedte ossze mert ment a csaladjaval a foldekre.Mivel itt cipruson nem sok koborkutyus van (en alig latok,macska viszont sok van) igy a fonoke elhozta a pusztabol ki volt dobva saras volt meg felt is..en orultem neki mert utalom latni az allatokat kidobva.elso dolgom volt hogy hazahozta megfurdettem megetettem es nagyon kimerultnek latszott igy 2napig szinte csak evett meg aludt.Nem eroltettem semmit mert tudtam hogy a pusztaban eleg sokat futhatott,felelmek kozott nem sok ideje volt pihenni.(februar 9.en tortent.) megbeszeltuk a parommal harmadnap hogy honap marciusban fizeteskor csinaltatjuk a kiskonyvet ijekciot..stb. Aznap (3.nap)mar jarkalt zavarodott volt lattam rajta de jol erezte magat..masnap jarszadozott a masik kutyussal is .16.an viszont kitettem a masik kutyival hogy aludjanak kint ameddig kitakaritok.(paromnak szuletes napja volt) munkabol hazajott keszitettuk elo a tortat a pezsgot..stb Mondta hogy hagyjam oket kint nem lesz bajuk most szuletes napja alkalmabol jonnek emberek es csak megilyedne mivel a masik kutyaval mar nagyon joban van bele egyeztem.Aznap vihar volt.dorgott az eg is.reggel elso dolgom volt hogy behoztam oket.Volt hol aludniuk nem esett be az eso vagy ilyesmi de picit vizesek voltak ugye kint vegzik a dolgukat nem az olban.bekapcsoltam a gazt felmelegedjenek adtam enni minden.ez reggel 7orakor volt.9.54ig aludtak.vagyis a parom kutyusa.az en kutyusom viszont nem.Kanapen fekudt en filmet neztem erre latom hogy rangatozik a "pofaja" a szemet kigulleezti nyaladzik majd eldol es vergodni kezd.utana kezdett habozni a szaja is picit de csak a sok nyaltol szerintem.bepisilt es kozben be is kakiltutana olvastam hogy mi lehet azt talatam a tunetek szerint rohama volt megpedig epilepszias.megilyedtem bepanikoltam hivtam parom hogy mi tortenik azt mondja lehet a sult disznohustol van .mondom tuti nem.ugy lattam jobban lett mert evett is mondom remenykedtem nem lesz ilyen tobb.de igen.lett.1ora 46perc mulva ujra volt ekkor mar tenyleg megilyedtem mert nagyon sirt nyuszitett is a roham utan .paromat felhivtam.elvittem gyalog az dokihoz.elmondtam mi volt erre azt mondja hogy megfazott.homerseklete 38volt.azt mondja nem tehet semmit.elkezdtem pityeregni mondom tegyen valamit barmit.elaltatas vagy egy kissebb kezeles kozott a kezelest valasztottam.beadott neki 7 kulombozo ijekciot (nem vilagositott fel miket csak annyit mondott hogy az egyik egy antibiotikum ami 2hetig lesz a szervezeteben.adott infuciot is.utana hazajortem aludt remenykedtem jogy nem lesz megint rohama.de megint lett.es aznap egesz ejjel nem aludtam mellette voltam felvaltva parommal holott paromnak reggel mennie kellett dolgozni.utana reggel elment a parom elaludt a kutya a kanapen en meg a fotelban .es egeszen 12ig nem volt rohama.ugy orultem neki.ez tegnap elott vagyis 17.en .tegnap sem volt baja csak egesz nap aludt.engem megismer paromat is de ma megkapta mikor parom probalta megfogni hogy ne uljon a kutya a vizben.es ahogyan eszrevettem azota a roham utan furcsa a viaelkedese.mintha a falnak beszelnek.maszkal nyugtalanul mintha keresne valamit korbe korbe nekimegy fejjel dolgoknak mintha vak lenne (nem az.) beszelek hozza nem figyel csak megy.belelep az eledelbe az innivaloba a gazhoz dugja az orrat ami konnyen megegetheti.nem tudom mit tegyek.azota csak az egyik fule all fel a masik levan konyulva nalam nyugodtan pihen de ram sem halgat ha szolitom.csak arra mozditja a fejet ha puszi hangot adok ki...mit tehetek?vagy ez mi lehet?allatorvos amikor latta azt mondta maximum 20%hogy tulelje hiaba a sok injekcio.Ennek orulok hogy megcafoltam de meg mindig nem tudom mi baja lehet.ez vajon epilepszia volt? Vagy mi?tapasztalatok barmi erdekel!kerlek nem akarom elaltatni..:(
Van a kozelben persze de lelkileg rettenetesen megviselo volt a roham.nem csak nekem.a kutyusnak is.elviszem honap elejen tudom csak mert dolgozom es nincs penzem jelenleg.viszont nem nyers hus volt.fott disznohus.megfoztem es nem volt meleg sem.nem evett sokat csak keveset..videot csinaltam a rohamrol de azt a doki utan es azt ks r#hadt nehezen mert nem birom elviselni ha egy allat szenved.
Itt cipruson picit mas a dolog mert az orvosok olyan butak.2orvosomvolt eddig azok is tok benak.magyar allatorvosoktol tobbet tudok meg interneten keresztul
A leietak alapjan EP! Ep nem gyogyithato csak kezelheto de sajnos a gyogyszer nem minden kutyanal hasznal! Tapasztalatbol mondom... a kutyan 2 hetente kap rohamot (2-4 roham 24 oran belul). Ha epilepszias akkor egesz eleteben gyogyszerezni kell! A kutyak altalaban nem csak osszepisilik magukat de a belsar is rendszeresen urul egy roham alatt! A legjobb amit roham allatt tehetsz, hogy letakarod a kutyat, lampakat lekapcsolni es csondbe maradni! Fontis hogy a kutya ne kapjon semmilyen inputot a roham alatt! Felnött kutya eseteben a legjobb ha tavol tartod magad a fejetol, mert nincs a kutya eszmeletenel es haraphat! Komoly dontes elott allsz! Ep kutyaval egyuttelni nem lesz konnyebb es szerintem senki nem szokja meg a rhamokat! Valamint minden roham rizikoval jar! A kutya elpusztulhat vagy agyserulest kaphat!
Annyit meg hozza tennek, hogy EP-hez hasonlo rohamot mas betegsegek is okozhatnak igy egy alapos kvizsgalas szukseges!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!