Kutyának ragcsat adhatok felügyelet nélkül?
Én mindig hagyok az enyémeknek préselt bőrcsontot, ha sokáig vannak egyedül.
Persze volt már olyan, hogy mohó volt és a letépett nagyobb darabot egyben akarta lenyelni. Visszaöklendezte. Nem fulladt meg.
Talán egy kölyöknél érdemes odafigyelni, de egy felnőtt kutya nehogy már megfulladjon a kutyarágcsától.
Márpedig sajnos megfulladhat, vagy más baj is történhet. Szerintem veszélyes. Főleg, ha mohó a kutya. Én csak felügyelet mellett adok az enyémnek ilyesmit.
Van már rossz tapasztalatom ilyen téren. Még anno a nagyszülők kutyájának adtam egy fogtisztító rudat. Ott voltam mellette végig, mégis totál tehetetlen voltam, mikor beragadt a fogai közé, és elkezdett fuldokolni tőle, és bepánikolt. Nem tudom, hogy történhetett, de a fölső hátsó fogai közé szorult be a rúd két vége, jobb és bal oldalon is egyaránt, konkrétan keresztbe állt a szájpadlásán. Teljesen beragadt, akárhogy mozgatta az állkapcsát, nem mozdult. Aztán elkezdte az első lábaival kaparni a pofáját, de persze hiába. Én pedig ujjal oldalról benyúlkálva próbáltam kiszabadítani a rudat a fogai közül, legalább 5 percbe telt, közben szét is harapta a kutya az ujjaimat rendesen, de végül sikerült kilökni a rudat és megmenteni őt! Belegondolni se merek, mi lett volna, ha nincs felügyelet alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!