Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Köhög a kutyám, utána pedig...

Köhög a kutyám, utána pedig öklendezik! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
2010. jún. 8. 07:36
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
Pénteken viszem mindenképp állatorvoshoz,csak félek,hogy addig baja lesz :(
2010. jún. 8. 07:39
 2/21 anonim ***** válasza:
28%
miért nem ma viszed?
2010. jún. 8. 07:46
 3/21 anonim ***** válasza:
51%
Nem lehet, hogy vitamin hiányos? --> Ezért füvet evett. --> És azt öklendezi fel. (A miénk szokott ilyet csinálni)
2010. jún. 8. 08:01
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Vidd orvoshoz mindenképpen, mert valószínűleg antibiotikumra és gyulladáscsökkentőre is szüksége lesz. Viszont én most vagyok túl egy ilyen köhögős betegségen, úgyhogy el tudom mondani mi volt a kiegészítő kezelés a szurik mellé.

C-vitamin, és B-vitamin (ez segíti a nyálkahártya regenerálódását) méretéhez arányos mennyiségben, de a C inkább több legyen, mint kevesebb.

Aztán a vizét cseréld kamillateára, ha nagyon nem akarja meginni, akkor higítsd. Szokták javasolni a hagymalevest is, ezt én még nem próbáltam de mivel a hagyma természetes antibiotikum, ezért gondolom, hogy az is jót tesz. Szárazat ne adj neki enni, áztasd be húslébe, vagy zöldséglébe, mert a száraz is köhögtet. Csont, felejtős amíg köhög.

És humán patikában tudsz venni ambroxol tablettát, ez gyerekeknek való, de állatorvos javasolta kutyának. A 27 kg-os kutyámnak napi 3xfél volt az adagja. De ez nyákos köhögésre való, tehát ha nincs váladék, akkor ne add neki, mert nem tesz jót.

2010. jún. 8. 09:37
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
A környékünkön nemrég volt kennel köhögés, hasonló tünetekkel. Állatorvos, súlyosságtól függően 1-3 szuri (antibiotikum), mucopront szirup kb. 1 hétig, napi annyi milliliter, ahogy kg a kutya (fecskendővel kellett kimérni és a szájába nyomni), plusz méz kávéskanállal naponta, hársfa tea víz helyett, ha nem issza meg sem adni mást, ha szomjas lesz, meg fogja inni (esetleg lehet tenni ebbe a mézet).
2010. jún. 8. 09:45
 6/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Ugye nem lesz baja péntekig??
2010. jún. 8. 13:32
 7/21 A kérdező kommentje:

Egyébként 7 hetes a kiskutya,Bichon Havanese.

Semmi baja nincs,ezt úgy értem,hogy futkos meg minden ugyanúgy,viszont néha elkezd köhögni kb fél percig,aztán öklendezik és így ennyi is. Válaszoljatok pls!

2010. jún. 8. 13:34
 8/21 anonim ***** válasza:
77%

8 hetes kora előtt nem szabad elválasztani az anyjától!

Lehet mandula gyulladás, légcsőszűkület,allergia, ezt csak a doki tudja megmondani.

2010. jún. 8. 15:49
 9/21 anonim ***** válasza:
34%
miért kell péntekig várni, hogy orvoshoz vidd???? amúgy ha 7 hetes, akkor nagyon rosszul választottál, mert tenyésztő 7 hetes kutyát nem ad még ki ...most vidd orvoshoz, ha még élve akarod látni jövő héten is
2010. jún. 8. 17:00
 10/21 A kérdező kommentje:

Nem értem miért nem lehet normálisan válaszolni :)

1. hogy miért nem tudom vinni,az személyes ok,nem fogom leírni,bocs:)

2. mi is csak most tudtuk meg,nekünk azt mondták 8 hetes, az orvos pedig azt mondta hogy még nincs annyi.

3. ha csak flegmázni tudtok akkor el lehet tűnni :)

Köszönöm a normális embereknek!

2010. jún. 8. 17:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!