Igaz amit a francia bulldogokról írnak?
Ők benti kutyusok nyáron nagyon meleg van nekik kint télen meg nagyon hideg hiába van neki fűtött háza nem lehet egésznap abban. A hosszú túrákat nemhiszem hogy bírja mert viszonylag nyomott orra van.
De lehet jobban jársz ha egy tenyésztőnél érdeklődsz mi a megfelelő ennek a fajtának.
Szerintem kicsit túlgondolod a témát. A "nem tűri a telet" az nem azt jelenti hogy -5 fokban meghal, hanem azt, hogy csak szimplán nem szereti. Ahogy írtad úgy nagyon szépen eléldegél. Ha volt rotid, akkor gondolom elég nagy kertes házban laksz, bőven lesz mozgástere is. A nagyobb sétákat tényleg nem szereti, főleg betonon,
De nem is igényli a sétáltatást, bőven eleget mozog az udvaron.
Igaz, hogy nagyon kényes.
Azon kívül igazi szobakutya, TILOS kinn tartani! A kutyaruha különben sem arra való, hogy egész nap rajta legyen, hanem arra, hogy ha kiviszed sétálni, akkor arra az 1-1,5 órára ráadd! Ha átnedvesedik, kész a tüdőgyulladás!
Nem való neked ez a fajta!
Inkább egy olyan kutyát keress, amelyik "télálló", min. közepes termet nagy bundával:) - nekem is ilyen van, pedig sokat van benn is.
Francia bulldogot NEM csapunk ki a kertbe. Eleve társasági kutyák (nem kangal vagy komondor, hogy egyedül dolgozzon a szabadban, ember nélkül), szükségük van a gazda közelségére. A méretéből adódóan pikk-pakk kilopják a kerítésen, hiszen dübörög a fajta agy nélküli szaporítása, nézz csak körül a szutyok apróhirdetési oldalakon...
Házat őrizni nem fog.
Rengeteg egészségügyi probléma merülhet fel, ha kint tartod. Mivel szőrük nagyjából nincs, közel vannak a földhöz, rucikában pedig nem flangálhat egész télen, így sikerült kiválasztanod egy abszolút lakásba való fajtát, ami mindenhová való, csak kertbe nem.
Válassz más fajtát.
Ha főleg kinti tartásra keresel kutyát, akkor olyat válassz, ami tartható kint.
Egy francia bulldog kölyök ára kb. 300e Ft, ezért sem érdemes kint hagyni, mert ellophatják.
Ráadásul érzékeny fajta, könnyen megfázhat. Egész napra nem lehet rajta kutyaruha, mert átnedvesedhet és az ugye nem célszerű.
Tenyésztő csak benti tartásra ad el ilyen kiskutyát.
Szóval ha ragaszkodsz a fajtához, tartsd bent.
Vagy keress más fajtát. Semmiképpen ne rövid szőrűt és kistestűt.
Nekem volt ideiglenesen kb egy évig francia bucim - nem az enyém volt, de sokat foglalkoztam vele. Bír sétálni, és nagyon szeret is, de folyamtosan figyelni kell, hogy ne terhelje túl magát. Nyaranta kb. 15 percenként abba kellett hagyni a labdázást (labdaőrült volt), mert már az asztaltot verdeste a nyelve... A francia bucit CSAK lakásban lehet tartani, teljesen mindegy hogy bugyolálod be, fázni fog kint, ő nem kintre való. Télen 20 perc után már vacogott a kutya, pedig volt neki kabátkája, meg minden lópikula, de hiába. Ami a másik amit írnak: ezt simán kilopják a kertből. A francia buci nagyon népszerű fajta, és sok gonosz ember a pénzt látja benne. Nézd meg kutyakeresős posztokat mennyi yorki van pl akik sose kerültek haza... Nem véletlenül.
Viszont ha megoldható, hogy lakásban legyen tartva, akkor tök jó, és bevállalhatod. Viszont azért azt hozzátenném, hogy február van, te mondjuk júliúsban akarsz kutyát venni. Hát nem tudom, lehet csak én vagyok így, de nekem a leghamarabbi kutyavételem is egy év volt - kerestem jó kennelt(ez tartott a legtovább), felvettem a kapcsolatot, és aztán bekerültem a várólistába, mert nyilván nem kapok egyből kutyát egy jó tenyésztőtől. :) Inkább gondold meg kétszer, aztán még azt ötször, és úgy válasz kennelt. Baromi sok kennel van, úgyhogy okosan kell választani.
Tulajdonképpen mi az oka, hogy nem akarod beengedni a házba?
Nem való az udvarra, válassz olyan fajtát aminek ez a tartási forma jó. Bernáthegyi, leonbergi, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!