A kutyám játékból harapdálja a kezemet, ami kezd kicsit idegesíteni, mert nem lehet anélkül megsimogatni, hogy ne rágcsálja a kezemet. Hogy szoktassam le róla?
7. vagyok.
Én nem azt mondtam, hogy hülye vagy, valamint én kifejezetten a kézrágásra gondoltam, mint elég általános dologra. Ha utána olvasol elég gyakori jelenség. Nekem is volt olyan kutyám, ami nem rágcsálta a kezemet, de több is, amelyik igen. Főleg, ha valakinek ez tetszik és játék közben még direkt "hergeli a kutyát" és nem lefele állítja erről, akkor meg még nagyobb korában is csinálhatja.(kis gombóc formájában ez még aranyos, azután már nem annyira) Amúgy a kutyák habitusa fajtánként eltérő, sőt azon belül egyedenként is. Vannak olyanok, amik könnyen kezelhetők és igazából még egy idősebb néni mellett is elvannak, és vannak amelyekhez komolyabb felkészültség kell.
Az, hogy olvasgass még a kutyák után, meg a fajta után, nem sértés volt, hanem jó tanács. Később ennél komolyabb problémák is előjöhetnek, amikor már nagyobb lesz a kutya és elkezd dominánsan viselkedni. (Nem írtad, hogy mennyi idős... Fiú-e vagy lány... Amennyiben kan, azokkal amúgy is nehezebb általában)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!