Miért nem értik meg az emberek, hogy nem szabad nekik megsimogatni a kutyámat?
Nyakörvre felrakható feliratot szoktam használni, illetve hámra is. A 'DO NOT PET' felirat általában működik, de akin látom, hogy biztosan a kutyához megy arra rászólok még mielött odamenne. Természetesen a kutyám nem bántaná sőt barátságos nagyon, játszana is de kiképzés közben ne simogassa senki. Kisgyereket meg elvből nem engedek oda hozzá, mert egyszerűen nem tudnak normálisan viselkedni. Üvölt, tépi a kutya szőrét. Erre nincs szükségem.
Itt a felirat különben: [link]
A szájkosaras, és a feliratos megoldás tényleg beválhat. Próbáld meg Te is.
Egyébként Nálunk is hasonló a helyzet. Francia bulldogunk van, szereti-imádja az embereket, legyen az felnőtt, vagy gyerek. A Mi kislányunkat szereti, otthon állandóan játszanak, de más gyerekektől tart. Fülét- farkát behúzza ha megakarják simogatni, ezért nem is engedem, és volt példa rá, hogy a szülő dulva, fulva ment el a gyerekkel. Pedig szülő vagyok Én is, és ha a kislányom megszeretne simogatni egy kutyát, de azt ha a gazdája nem engedi (mindegy milyen okból kifolyólag) akkor nem! Ha pedig látom, hogy épp tanítják, képzik akkor alapból megsem kérdezem.
Ó, én mindig azt mondom ilyenkor, hogy valami XY emberre is terjedő betegsége van, egyből elrántják onnan a gyereket X) Bolhás, férges, xarban hempergett vagy akármi, elkapta valahonnan, blabla.
Még meg is köszönik, hogy szóltam :D
Magyarázkodni fölösleges, hogy miért nem kéne simogatni, de erre már biztos rájöttél :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!