Akinek pit bullja vagy amstaffja van leírna nekem milyen volt kiskorában a kutyus?
Milyen rosszasagokat csinalt?
Vagy nyugodt volt?
Szofogadatlan?
Minden erdekel!!
Rágós, pörgős, ugrálós, rosszcsont. :)
Most 2 és fél éves, de azért még mindig tud alakítani.
Ez a fajta jellemzően nem nyugodt, kölyökkorban meg általában minden fajta kutya rág, "rosszalkodik".
Kölyökkutya természetes, hogy "szófogadatlan", hiszen meg fogalma sincsen, mit várnak el tőle. A gazdinak kell mindent megtanítani neki, ami szerintünk emberek szerint helyes, vagy inkább elvárt viselkedés a kutyától.
Plusz ennél a fajtánál kiemelten fontos a korai szocializáció más kutyákkal, állatokkal, mert ivarérett korában más kutyákkal agresszióra hajlamos lehet.
Nekem kettő van, egy 7 éves szuka és egy 5 éves herélt.
A szuka kicsinek sem tett tönkre semmit, furcsán nyugodt kölyök volt, most is az. Nem rágott, nem harapdált, nem tombolt, egyszerűen várta hogy mikor jövök haza. :) Mindenkinek ilyen kiskutyát kívánok.
Na de a másik... Gondoltam, ez is ilyen lesz. Sajnos az embernek nem lehet kétszer is mázlija. :D
A kan a lakásban lévő összes tárgyat megnyirbálta, ami mozdítható volt. Ha véletlenül elölhagytam egy papírlapot, szétkapta. A könyveimet megette, kihúzkodta a polcról, köztük az ő akkori súlyával megegyező enciklopédiát is. A téli kabátomat lerántotta a fogasról, belepisilt a kapucnijába és szétrágta a fél kabátot. A telefontöltőket megtalálta és darabjaira cincálta, porrá darálta a falak sarkát, kirágta a gombokat a távirányítóból.
Akkoriban itthon tudtam dolgozni, ezeket akkor csinálta, ha vécére vagy fürdeni mentem, esetleg leugrottam bevásárolni. :D
Iszonyat egy ördögfióka volt, a lakás romokban ő meg ült a káosz közepén a 4 kilójával és örült magának. :D
Ezt 6 hónapos koráig kellett elviselni. Utána megszűntek a marhaságai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!