Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Másoknak is az amstaffja...

Másoknak is az amstaffja bejárat szugeráló?

Figyelt kérdés

Azt csinálja,ha nincs kinn senki az udvaron,akkor folyamatosan a bejáratot szugerálja.

10percenként helyet változtat,de a szemét nem veszi le az ajtóról,és az ablakokról.

csak néz-néz-néz,mozdulatlanul.

azért írtam csak a fajtát,mert azt olvastam hogy nagyon ember központú.

a család amúgy is olyan hogy nem foglalkozik vele,mikor kilépnek a házból,nem az van hogy egyszerre a kutya nyakába ugranak.

de ha van kinn valaki,akkor mindig a nyomában van,tök mindegy hogy mit csinál az illető,ha úgy van akkor lefekszik mellé,és csak úgy van.még játszani se muszáj vele.

most jöttök azzal,hogy ilyen kutyát nem az udvaron kell tartani.én is tudom,de ezt apu hozta menhelyről,ő választotta,és a tartásába nem szólhatok bele.javaslatokat persze teszek,és puhítom hogy azért néha bejöhessen a kutya,de apu azt mondta hogy ilyen időben kinn a helye,majd ha nagyon hidegek lesznek,akkor majd éjjelre azért beengedi.

le lehet valahogy a kutyát erről szoktatni?vagy mindig is ilyen marad?eléggé félős,mindentől megijed.az ajtót is szokta kaparni,de úgy néz ki hogy erről leszokott.jó hosszú idő után,vagy ha hidegebb van és fázik,akkor bemegy a házába.de most hogy nincs hideg,az udvaron néz.

a külvilágból semmi nem érdekli,2-3 hónapja van itt,de ugatni max 4x hallottam,az is épphogy csak pár jelző vakkantás.

azért is furi nekem,mert az előző kutya sokkal önállóbb volt,az el közlekedett az udvaron,mindig szimatolt valamit,vagy a kerítésnél nézte az utcát.de ez egyik sem.

ha kap egy csontot,az szokta egyedül lekötni,ideig óráig.

vagy ez most csak azért van mert rossz az idő?lehet ha jön a tavasz meg a nyár,melegebb lesz és jobban el lesz kinn?de az még olyan messze van...

2015. okt. 22. 11:41
 1/6 anonim ***** válasza:
Enyém is ilyen.
2015. okt. 22. 12:17
 2/6 anonim ***** válasza:
Napi szintem mennyit sétáltok vele? Talán csak unatkozik és nincs jobb dolga.
2015. okt. 22. 12:33
 3/6 anonim ***** válasza:
79%

Én úgy gondolom, hogy azért nézi az ajtót, mert be szeretne menni, a családdal, falkájával lenni.

Minden kutya emberközpontú, gazdimániás, de a staffik nagyon is.

2015. okt. 22. 12:46
 4/6 anonim ***** válasza:
64%

Egyrészt szeret titeket és rossz neki, hogy ő kint van, ti pedig bent. Ha fele-fele arányban lenne kint és bent, nem lenne ennyire ráállva a témára.

Másrészt igényli a foglalkozást. Az ilyen típusú kutyák nagy mozgásigényűek, nem arra találták ki őket, hogy egész nap az udvaron lézengjenek.

Harmadrészt ilyen esetben felszokták találni magukat, ami nem éppen pozitiv dolgokban nyilvánul meg. Ez, hogy az a napi programja, hogy az ajtót nézi a jobbik eset.

Vigyétek sétálni, futtatni. Ismerkedjen új dolgokkal. Taníts neki akár trükköket az udvaron.

2015. okt. 22. 13:08
 5/6 A kérdező kommentje:

Attól függ mennyire van időm,van amikor 2x fél órát futtatom,vagy legalább másfél órát sétálunk póráz nélkül.hétvégén sokkal többet megyünk,ha a család túrázik,akkor sincs otthon hagyva.plusz a család minden tagja játszik otthon vele.le van mozgatva,mer nem rombol.volt olyan hogy 2napig nem mentünk ki,akkor kezdett el ásni és mindent szétrágni.ezen gondolkodtam én is hogyha bejöhetne,vajon nem-e lenne tőle "hisztisebb".

Foglalkozva van vele,csak épp a házba nem jöhet.

Azt hittem el van kényeztetve,azért csinálja.

2015. okt. 22. 17:39
 6/6 anonim ***** válasza:

Nincs elkényesztetve, nekünk minden kutyánk ezt csinálta, pedig 3 különböző fajta /volt..ebből 1 amstaff, jelenleg ő van velünk :)

Őt csak az köti le az ajtón kívül, ha valaki elmegy a kapu előtt:D Eléggé házőrző típus, elmebeteg módjára véd..(befogadott, így vannak rosszhelyrőlszármazó-szokásai)

De egyébként a kanapét is kiszugerálja addig amíg nem engeded fel:)))

2015. okt. 22. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!