Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Most akkor tényleg folyamatos...

Most akkor tényleg folyamatos veszély a parvo?

Figyelt kérdés

Sokat olvastam a parvorol a napokban, és valami nyugtalanít. Sok olyan sztorit olvastam állatorvosi fórumokon, ami nyugtalanitó. Teljes oltási sorral rendelkező 6-12 hónapos kutyák kapták el, súlyos következményekkel.

Na most, én ezt nem egészen értem. Ezek szerint az oltás nem véd teljeskörűen? Most akkor a 3 hónaposomat ne vigyem ki, nehogy megfertőződjön?

2018. febr. 18. 08:56
 1/6 anonim ***** válasza:
93%
A "sima" parvó ellen véd az oltás de sajnos már előfordul mutálódott valtozata is, bár igen ritka. Ez ellen egy kutya sem immunizált, ergó egy kutya sem védett a mutálódott vírussal szemben. De ilyen alapon egy kutyát sem vinnének ki soha. Ha megkapta a teljes oltási programot, akkor vidd ki nyugodtan, nagyon kicsi rá az esély, hogy bármi baja legyen.
2018. febr. 18. 09:06
 2/6 anonim ***** válasza:
és ezt ültesd át az ember oltásokra...
2018. febr. 19. 07:49
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Az állatorvosom szerint az oltás nem véd teljes körűen, de a gyógyíthatóságot, és a túlélés esélyét jelentősen fokozza.
2018. febr. 19. 11:00
 4/6 anonim válasza:
100%

Szia.

2 Malamutomat vitte el a parvo, pedig be voltak olt a...:-(

2018. febr. 27. 08:32
 5/6 anonim válasza:
100%
Utolso vagyok : *oltva
2018. febr. 27. 08:32
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Első válaszolónak üzenem, hogy nagy kamu a mutálódott parvo. Az oltóanyagok minősége nagyon sokat romlott. Már egészen más módszerrel gyártják, mint régen. Olcsóbb az előállítása, de nem is véd annyira. A mutálódást azért találták ki, hogy ne bukjanak akkorát a gyógyszergyárak és az állatorvosok. A kutyám szabályos oltóprogrammal rendelkezett, már öt hónapos volt, mégis belehalt, annak ellenére, hogy vittem azonnal orvoshoz az első tünetek jelentkezésekor. Balszerencsénkre az összes szakmája szégyene állatorvosba belefutottunk és teljesen félrekezelték, ha lehet egyáltalán kezelésnek nevezni hogy a hányós kutyával hazaküldenek úgy, hogy tablettákat adnak. Amikor pedig megmutattam a maradék ételét, hogy abból kéne valami vizsgálatot csinálni, amivel pl. ki lehet zárni a szalmonellát (ha esetleg az, mert a parvo gyanúmra azt kaptam, hogy 100% hogy nem az), akkor azt mondta a "hozzáértő" sintér doktornő, hogy "jó szaga van, ezzel nincs gond". A szalmonellának milyen szaga van?

A lényeg, ha bárki, aki olvassa és parvo gyanúja van, ne álljon meg egy orvosnál se addig, amíg azonnal nem csinálnak parvo tesztet, azonnal infúzióra kötik a kutyát és olyan orvosnál se hagyjátok, aki nem engedi, hogy az infúzió alatt ott legyetek! Amíg nem találsz ilyen orvost, folyamatosan vidd tovább a kutyát, ne fizess a semmiért, a humbug "kezelésért" és ne is engedd, hogy előbb kezelgessék, mint diagnosztizálják! Rengeteg kókler van, nem tudnak diagnosztizálni, hazudoznak, hogy lesz teszt, csak ne vidd máshova a kutyát.

Nagy a pofájuk, úgy csinálnak, mintha tébé alapon látnák el a kutyát, holott ez egy rhadt fizetős szolgáltatás, és még bunkók is. Egy magánorvosnál én mondom meg, hogy a sok drága vizsgálatból mit akarok megvenni a pénzemért, de az állatorvosok valami tévedésben élnek, nem csinálják meg a vizsgálatokat, amiket kérek, és ki is fizetnék. Mert nekik a tuti éjjeli ügyeletpénz már összejött, nehogy már dolgozni is kelljen, inkább ledőlnének még és elzavarnak.

2019. szept. 27. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!